Compaen Dames 1 – Prima Donna Kaas Huizen Dames 1

Na een weekend rust mochten we het zaterdag in Oostzaan opnemen tegen de koploper, Prima Donna Kaas Dames 1.

We startten de wedstrijd met Bente, Iris, Anna, Nienke, Sera, Jill en Luna. We begonnen enthousiast aan de wedstrijd en gingen gelijk op met PDK, 5-7. Vanaf deze stand werd de servicedruk van de tegenstander hoog en we maakten zelf meer fouten. Lindsy komt op 5-14 in het veld voor Bente. Helaas verliezen we de eerste set met 9-25, snel vergeten en op naar set 2.

De tweede set begon met de meiden die aan het einde van de eerste set in het veld stonden. We startten sterk en maakten veel punten in de aanval. Zo hadden we al snel een voorsprong, 8-4. Op 13-13 vond er bij ons een dubbele wissel plaats met Bente en Kyra. Kyra maakte haar eerste minuten na haar opgelopen blessure half oktober. Door de mooie services van Kyra, aanvallen aan het net en de kill-blocks, komen we op voorsprong, 18-13. Op 21-18 krijgen we een moeilijke opslag tegenover ons, deze krijgen we niet onder controle en PDK komt terug tot 22-21. Jill en Sera komen weer terug in het veld en we komen op setpoint, 24-22. Helaas trekt Huizen aan het langste eind met 25-27.

Set 3 begon met dezelfde opstelling. Het begin van de set ging gelijk op, 7-7, 11-11 . Op 14-12 komen Bente en Kyra in het veld. Onze aanval liep goed en ook de blokkering zat er goed bij. Kyra is back, ze serveert 8(!!) punten achter elkaar. Zo komen we op een ruime voorsprong van 23-12. We winnen de derde set overtuigend met 25-18!

Op naar set 4.
Met dezelfde vechtlust begonnen we de vierde set. Vanaf het begin verliep het moeizaam. We kwamen terug in het spel, 8-12. Op deze stand komt Kyra voor Sera in het veld. De verdediging haalde nog veel ballen van de vloer. We hadden geen antwoord op de sterke servicedruk van Huizen en ondanks onze mooie gescoorde punten, gaat de laatste set met 12-25 naar PDK.

Volgende week nemen we het thuis op tegen Taurus Dames 1!