Compaen opnieuw puntloos in Dordrecht

door Tjerk Laan – Zaandam, 12 jan. – Compaen is er opnieuw niet in geslaagd om zijn wil op te leggen aan Next Volley Dordrecht. In een rommelige wedstrijd was het twee sets spannend maar stonden de zeerovers uiteindelijk met lege handen.

Vanwege de OKT finale Nederland-Rusland zat er aanvankelijk meer publiek in de kantine dan op de tribune van Sporthal De Dijk. Dat was voor Compaen niet ongunstig, omdat er zo minder toeschouwers getuige waren van de vele ketsers die de bezoekers om de oren kregen. De vaste passlijn Majoor – de Boer – Kruizinga had het zwaar en kon geen grip krijgen op de service van Next Volley. Tel daarbij een ontketende middenman Mario Wijsman, die er in vier rally’s ongehinderd drie kon inleggen en het gevoel van “Oh, wordt het zo’n avond” maakte zich van de Oostzaners meester. Via 17-11 en 20-14 kon Dordrecht de eerste set rustig uitspelen, 25-18.

Compaen herpakte zich en stond in de tweede set voor tot 10-13, maar vanaf 14-14 ontspon zich een evenwichtig gevecht dat tot 22-22 werd volgehouden. Dordrecht bleek op de big points iets stabieler: 25-23.

De wedstrijd begon in set drie te kantelen. Het heilige vuur leek er bij Dordrecht een beetje af en Compaen kon met degelijk volleybal continu een voorsprong vasthouden. Degelijk, want het was zeker niet sprankelend. Aanvallers Homburg en de Boer haalden niet het niveau dat ze voor de Kerst hadden laten zien en ook de servicedruk liet nog behoorlijk te wensen over. Werkvolleybal dus, wat Oostzaan uiteindelijk vier setpunten opleverde. Eén daarvan werd via de netrand verzilverd maar de arbitrage besliste helaas anders. Op 25-24 verdween een spectaculaire pipe snoeihard in het net en was het alsnog einde verhaal.

Compaen begint komende week thuis aan de tweede competitiehelft op plek negen. Tegenstander is nummer zes VoCasa Nijmegen, dat na klinkende overwinningen op Cito (3-1) en Webton (3-0!) ongetwijfeld vol zelfvertrouwen naar Oostzaan afreist.