Dames Compaen pakken punten in Gouda

Na een vrije ronde mocht het eerste damesteam van Compaen zaterdag jl. zich klaarmaken voor een zware wedstrijd tegen Vollingo ds 1 uit Gouda, de nummer 1 van de 2e divisie C. De Oostzaanse dames staan met twee punten onderaan de ranglijst, dus waren vastberaden om punten mee naar huis te nemen.

De eerste set hadden de Compaeners het zwaar. De lange dames van de thuisspelende partij wisten de dames direct goed onder druk te zetten met een goede service, waardoor Compaen moeite had om in het spel te komen. De dames van Compaen kwamen weinig tot aanvallen door de matige pass en maakten veel servicefouten. De tegenstander kon daardoor vrijuit spelen en gemakkelijk het goed scorende midden aanspelen. Deze set ging zonder moeite met 25-12 naar de thuisploeg. Voor Compaen een set om snel te vergeten en opnieuw te beginnen. Na instructies van coach Erik Mulder begonnen de dames vol goede moed aan de tweede set. Helaas eindigde deze set in eenzelfde teleurstelling: setverlies (25-16).

De derde set greep coach Erik Mulder in door wissels toe te passen. Britt van Dijk maakte aan de buitenkant plaats voor Wendy Porsius en jeugdspeelster Jill Cornet verving Kimberly van Oeffel. Deze set wisten de dames de servicedruk op te voeren, waardoor de dames uit Gouda meer moeite kregen met de pass. De lange spelverdeelster kon de aanvallers moeilijker vinden en wisten daardoor minder vaak te scoren. De Compaendames kwamen beter in hun spel en kwamen na een serviceserie van Dorien Majoor- Conijn op 18-23 voorsprong. Uiteindelijk wisten de dames van Vollingo het toch nog spannend te maken. Vollingo kwam terug tot een stand van 23-24. De setpoint sloeg Lisette Goede snoeihard diagonaal op de lijn, waardoor het leek alsof de setwinst naar Compaen zou gaan. Dit bleek niet het geval te zijn, doordat de coach van Vollingo in protest ging over de waarneming van de scheidsrechter. De scheidsrechter besloot deze bal opnieuw te spelen, waarop coach Erik Mulder zijn ongenoegen liet blijken en hier een gele kaart voor kreeg. Na het tumult besloten de dames van Compaen dit punt opnieuw te willen pakken. Spelverdeler Nadine Klitsie speelde opnieuw Lisette Goede aan, die de bal tactisch aan de andere kant op de grond kreeg, waardoor de set met 23-25 naar Compaen ging.

Na deze derde set hadden de dames weer goede moed en begonnen vol enthousiasme aan de vierde set. Deze set liep gelijk op tot 15-15. Bij deze stand zakten de Oostzaanse dames in en greep de thuisploeg haar kans om uit te lopen naar 24-21. Door een goede serviceserie van Nadine Klitsie en vechterslust van het team, kwamen de dames terug tot 24-24. Uiteindelijk wisten de dames de set met 24-26 naar zich toe te trekken.

De vijfde en beslissende set werd uiteindelijk minder spannend dan de voorgaande twee sets. De thuisploeg kwam al snel op een 4-0 voorsprong door een zwakke pass van Compaen. De gasten uit Oostzaan wisten nog wel tot 8-9 terug te komen, maar uiteindelijk ging de setwinst vrij gemakkelijk met 15-11 naar Vollingo.

Ondanks dit verlies konden de dames met een tevreden gevoel richting Oostzaan rijden. Op zaterdag 5 november spelen de dames om 15.45 uur tegen Van den Hengel/Sovoco dames 1. Dit team staat onder leiding van oud coach Robert Misset die met regelmaat voor een stukje entertainment zorgt. Reden genoeg om deze wedstrijd niet te missen.