Jongens A derde plaats bij NGJK

Jongens A is de nationale gesloten Clubkampioenschappen in Emmeloord begonnen met een gelijkspel.
Tegenstander Dynamo, onder leiding van topper Redbad Strikwerda, won de eerste set met 22-25. Compaen nam mede door drie geweldige middenaanvallen van Evert de leiding met 17-13. Fouten in de slotfase zorgden voor de kentering.

De tweede set was het team van coach Sven Vermeulen overtuigend. De ploeg, die dit toernooi niet kan beschikken over Misha en Levi, zegevierde met 25-18.
De andere teams in de poule zijn Sudosa Assen en Spaarnestad.

De tweede wedstrijd tegen Spaarnestad eindigde eveneens in een puntendeling. Het werd in het provinciale potje tegen de eeuwige rivaal 20-25 en 25-22. In de openingsset nam Compaen de leiding met 14-12, maar in de rotatie met midachterpenetratie werd het 14-19. Het gat was daarmee onoverbrugbaar.

De tweede set kende een spannend verloop. Spaarnestad nam enkele punten voorsprong, maar aan het eind van de set waren aanval en opslag van Cris doorslaggevend.

De laatste poulewedstrijd tegen Sudosa Assen werd ook 1-1. Beide teams maakten evenveel punten, want het werd 25-16 en 16-25. In de eerste set was er een opvallende rol voor Thijmen Jansen in de aanval.

De tweede set had Sudosa na 9-9 de overhand.
Uiteindelijk had de tegenstander op slechts 1 setpunt het voordeel boven Compaen, waardoor zij de finale mag spelen tegen Spaarnestad.

Compaen treft Dynamo in de strijd om de derde plaats.
In de wedstrijd om het brons kon de ploeg zich nog een keer opladen en won via 25-14 en 25-16.

Tekst: Marcel Vermeulen. Foto's Gea Hankes en Peter Abbes.