Compaen buigt voor koploper

Foto: John van Geenen / Johnspictures.nl
Foto: John van Geenen / Johnspictures.nl

 

door Tjerk Laan

Oostzaan, 12 maart 2018 – De mannen van Compaen zijn er zaterdag niet in geslaagd om te stunten tegen koploper en gedoodverfd promovendus Sliedrecht Sport. In Sporthal Oostzaan werd duidelijk hoe de verhoudingen liggen en met een “reguliere” 1-3 (21-25, 19-25, 25-22, 20-25) en het nodige graanvervangend product in het systeem verdwenen de bezoekers weer richting Sporthal Al Qaida in Sliedrecht.

De gedwongen voorjaars-stop van een maand had de mannen van Sandor Rieuwers geen goed gedaan want het hoge niveau van de laatste twee winstpartijen tegen respectievelijk Tilburg en Bedum werd niet gehaald. Compaen werd zeker niet weggespeeld en pakte zelfs een set, maar om Sliedrecht echt onder druk te zetten is een absolute topdag nodig en dat zat er zaterdag niet in.

Blokkerend had Oostzaan weinig in te brengen tegen de razendsnelle aanval van Sliedrecht; Gevolg van een zeer stabiele pass-lijn die nauwelijks onder druk gezet kon worden. Het enige zwakke punt bij de bezoekers bleek de opslag te zijn waardoor Compaen regelmatig kon blijven aanklampen.

Achteraf was Oostzaan niet ontevreden met het ingecalculeerde verlies. Niet ingecalculeerd was de ontluisterende 3-0 van Tilburg tegen Olhaco in Hoogeveen. De Tilburgers hadden in Oostzaan tegen toen hekkensluiter Compaen al verloren en een ezel stoot zich… enzovoort. Gevolg is dat Oostzaan opnieuw de laatste plaats in de Topdivisie bezet en met nog vijf wedstrijden voor de boeg weer de jacht moet inzetten op nummer 11 uit Drenthe. Volgende horde: Gedeeld nummer twee VoCASA uit in Nijmegen, die op 25 november j.l. met een klinkende 3-1 Oostzaan uitgestuurd werden. Always look on the bright side of life…