OldStars

Iedere donderdag kun je in de Sporthal terecht voor een gezellig en sportief ochtendje volleyballen. We beginnen om 10.30 uur onder leiding van de trainer met een rustige, verantwoorde warming-up. Vervolgens doen we een aantal volleybal-specifieke oefeningen en sluiten uiteraard af met een leuk ‘potje’, waarbij meedoen belangrijker is dan winnen.

Wat is OldStars volleybal?
OldStars volleybal is een variant van het reguliere volleybal. In de basis wordt er gespeeld volgens de bekende volleybalregels. Belangrijkste aanpassingen zijn:

  • Onderhands serveren
  • Spelen op een aangepaste afmeting van het speelveld
  • Aangepaste nethoogte
  • Er mag niet worden gesprongen (geen aanvalssprong en bloksprong)
  • Gemengd team

Het is daarom uitermate geschikt voor mensen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven bewegen. Volleybal is een teamsport en dat maakt ook deze variant zo leuk; het sociale contact is namelijk net zo belangrijk als het bewegen. In principe kan iedereen meedoen, maar het richt zich voornamelijk op de leeftijdsgroep 55+. Daarnaast is er aandacht voor beweegvormen in de aangeboden les-vormen via het ASM-model (Athletic Skills Model). Op deze wijze wordt er via volleybal gewerkt aan een betere coördinatie en motoriek op latere leeftijd.

Trainingstijd: donderdag 10.30 uur – 11.30 uur
Locatie: Sporthal Oostzaan
Trainer: Marcel Verkerk