Compaen glas iets meer dan half leeg

door Tjerk Laan – Oostzaan, 28 feb. – De dames van Compaen houden twee punten over aan de ontmoeting met de nummer vier in de 2e divisie C VCN II uit Capelle a/d IJssel. De 0-2 voorsprong in sets bleek niet genoeg om de volle buit uit Sporthal Oostgaarde mee naar Oostzaan te nemen.

Op papier was VCN het team in vorm met zes overwinningen uit de laatste zeven duels. Vier daarvan eindigden in een vijfsetter en wellicht had dat een waarschuwing voor Compaen moeten zijn… In ieder geval begon de thuisploeg uitermate slap aan de wedstrijd en Oostzaan kon rustig een voorsprong van zo’n 8-9 punten opbouwen, waarvan er na 21 minuten nog zes over waren: 19-25.IMG_5681 630x420x72

Set twee gaf al een veel evenwichtiger beeld te zien en halverwege keek Compaen bij 14-13 plotseling tegen een achterstand aan, maar uiteindelijk stonden er maar liefst zes setpunten op de teller. Daarvan werden er alsnog vijf om zeep geholpen en het duurde tot 23-24 totdat spelverdeler Kyra Brandt een behoorlijke pass kreeg en eindelijk het midden wist te vinden.

Die laatste vijf punten van set twee vormden de opmaat voor de schiettent van set drie. Compaen werd vanaf 12-12 compleet weggeblazen door de opslag van VCN: Aanvoerder Sanne Hoevenaars knalde er twaalf (12!) op rij in en op het naastgelegen veld werden ze gek van alle ketsers die Compaen die richting op stuurde: 25-13.IMG_5730 630x420x72

In set vier ging de thuisploeg vrolijk verder waar ze gebleven waren. Ditmaal mocht Marit Geneuglijk er vanaf acquit zeven inpompen voordat Compaen besloot ook mee te gaan ballen. Met hard werkvolleybal werd de achterstand puntje voor puntje ingelopen zodat Oostzaan op 17-17 weer alle kansen had om er in vier sets een einde aan te maken. VCN bleek toch de iets stabielere ploeg en trok met 25-23 aan het langste eind van de spannende set, die de Oostzaanse coach volledig terecht nog een gele kaart opleverde wegens “Godslasterlijk taalgebruik in de openbare ruimte.” (Regel 21.2.1: Handelingen …. tegen de morele beginselen).IMG_5985 630x420x72

Zoals eerder al gememoreerd heeft VCN dit seizoen ruime ervaring opgedaan in het winnen van vijf-setters en de twee punten voorsprong bij de helftwissel werd niet meer weggegeven: 15-10.

Op basis van de stand en het echec van vorige week tegen directe concurrent Zaanstad II had Compaen vooraf misschien graag getekend voor twee punten in Capelle. Nu beklijft toch het gevoel dat er misschien wel meer had ingezeten als de indrukwekkende inhaalrace in set vier doorgezet had kunnen worden.