Compaen MC pakt titel Holland Top Jeugd

door Tjerk Laan – Oostzaan, 10 april – De meisjes C van Compaen Oostzaan hebben vandaag de titel voor zich opgeëist in het Holland Top Jeugd Toernooi. In Hilversum werd op de finaledag op overtuigende wijze afgerekend met De Boemel uit Tuitjenhorn en Dinto Warmenhuizen.

Als enige deelnemer aan de finales van het Nederlands Open Jeugd Kampioenschap uit het westen des lands was Compaen het aan haar stand verplicht op ver te komen op het Holland Top toernooi, dat geldt als het officieuze kampioenschap van de Regio West van de Nederlandse Volleybal Bond. Na twee dagen voorronden die ongeslagen overleefd werden wachtte vandaag De Boemel in de halve finale.

Compaen startte goed maar iets te laconiek aan het duel waardoor Tuitjenhorn de kans kreeg om een grote achterstand in te lopen. Tijd voor coach Veikko Hansen om de sterallures van de dames even te temperen en de focus op het volleybal terug te brengen. Dat werkte want met 25-18 en 25-14 werd de finale betrekkelijk eenvoudig bereikt.IMG_9702 630x420x72

Tegenstander was Dinto Warmenhuizen, dat uiteraard ook al de nodige volleybaltalenten heeft voortgebracht. De huidige lichting meisjes C bleek echter geen potten te kunnen breken tegen het Oostzaanse geweld want met 25-14 en 25-13 was er van enige spanning weinig sprake.

Met de Holland Top Jeugd beker in de prijzenkast richten de dames zich nu weer op de competitie in de Hoofdklasse B, waarin de titel volgende week al een feit kan zijn. Overigens op B-niveau want die negen centimeter verschil in nethoogte maakt het net even uitdagender.