Compaen Meisjes A vice-kampioen van Nederland

 

VV Compaen Oostzaan MA met de zilveren schaal
VV Compaen Oostzaan MA met de zilveren schaal

Tekst: Veikko Hansen; fotografie: Bianca Manes

Eindhoven, 26 mei – De Meisjes A selectie van VV Compaen Oostzaan is vandaag met zilver teruggekeerd van het Nederlands Gesloten Jeugdkampioenschap (NGJK) in Eindhoven. Daarmee nemen de dames in stijl met een absoluut hoogtepunt afscheid van het jeugdvolleybal. Een prachtige beloning voor 7-8 jaar hard en leuk werk voor een groep die al sinds de basisschool bijna ongewijzigd bij elkaar is.

Silke Hopman, Yael van Dansik, Bente Hansen, Britt Goedkoop, Joy Post, Eliza van der Baan, Esmee Koekkoek, Jaimy Wals, Lieke Gijsen, Linn Hansen en Aerin Muijs hadden evenals trainers Koen Baas en Veikko Hansen 25 mei 2019 al lang in de agenda omcirkeld. Helaas moest Jessica Belvroy met pijn in het hart verstek laten gaan wegens een lang gepland verblijf in het buitenland. Na het verdiende kampioenschap in de Topklasse West en de bijbehorende Eerste klasse plek voor komend seizoen stonden we in de Final Four van het NGJK in Topsportcentrum Eindhoven.

Na twee poulewedstrijden waarin Sliedrecht Sport (25-16, 25-22) en Rivo Rijssen (25-18, 25-16) met ruime cijfers werden verslagen was een plaats in de finale al zeker. Van Lycurgus Groningen werd in de laatste poulewedstrijd nipt verloren (20-25, 23-25), waardoor zeker werd dat de finale ook zou gaan tussen de Oostzaanse en de Groningse talenten.

Na een lange pauze werd om 18.00 uur de eerste bal van de finale geserveerd. Het niveau van de eerste twee wedstrijden werd helaas niet meer gehaald door spanning en zeker ook de kwaliteit van de Groningse volleybalmachine. Aanvallend ontbrak het aan de nodige kracht en serverend werden vaker fouten gemaakt dan gewoonlijk. Met 23-25 en 17-25 werd verloren en was een tweede plek het hoogst haalbare.

Een uniek team van vriendinnen, die allemaal een geweldige volleybaltoekomst hebben, nam op fameuze manier afscheid van het jeugdvolleybal en gaat deze ervaring nooit meer vergeten. Tweede van Nederland (vice-kampioen!) staat niet verkeerd op je volleybal-CV.