Compaen Meisjes B kampioen Hoofdklasse B West

door Tjerk Laan – Oostzaan, 17 april – Het B1 meisjesteam van VV Compaen is vrijdagavond in Sportzaal De Greep in Oostzaan kampioen geworden in de Hoofdklasse B van de Regio West. VCH Hoofddorp (4) werd in een leuke maar rommelige wedstrijd met 3-1 verslagen, waardoor de laatste wedstrijd tegen naaste achtervolger Croonenburg Castricum om “ des keizers baard” gespeeld gaat worden.

Oude tijden herleefden in Sportzaal De Greep, waar Compaen in lang vervlogen tijden al haar wedstrijden speelde voordat Sporthal Oostzaan in Het Twiske verrees. De bescheiden tribunes zaten compleet vol, ook met een forse delegatie van de bezoekers uit Hoofddorp wat sowieso een vereniging is waarmee warme contacten worden onderhouden.IMG_8153 630x420x72

Ondanks de indrukwekkende palmares van Compaen MB1 dit seizoen (winnaar Holland Top Jeugd en 7e op het NOJK) waren de dames zichtbaar zenuwachtig en hadden moeite om hun stempel op de wedstrijd te drukken. VCH was absoluut niet van plan om er bij voorbaat al een Oostzaans feestje van te maken en streed voor wat het waard was. Dat resulteerde in een rommelige wedstrijd waarbij de opslag (lees: slechte passing) vaak de doorslag gaf. Nu wil het geval dat Compaen een paar servicekanonnen in de gelederen heeft, waardoor de thuisploeg na twee sets het kampioenschap kon vieren (25-20 en 25-14).

Set drie werd daarna uiteraard verloren nadat Compaen een ruime voorsprong al ketsend om zeep hielp (23-25), zodat coach Veikko Hansen alsnog aan het werk moest. Zijn briljante wissel van Esmée Koekkoek, die met twee gekneusde vingers onderhands stijlvol onder het net serveerde, had niet zo goed uitgepakt dus hij had persoonlijk ook nog wat goed te maken.

Dat gebeurde dan ook in de vierde set die met 25-20 en goed volleybal gewonnen werd, zodat het feest los kon in De Greep. Compaen prijst zich gelukkig met deze lichting meiden die volleybal eten, drinken én ademen (en daarnaast af en toe ook nog naar school gaan) en waarvan de meesten nog C’tjes zijn.

Volleybal leeft in Oostzaan en heeft een mooie toekomst.