Compaen dames 1 weet maar één puntje in Oostzaan te houden.

Zaterdag 17 december was het tijd voor de laatste volle thuis wedstrijddag van dit jaar. Om 15:45 mocht dames1 aantreden tegen Taurus D1. Een team wat rond de top-4 slingert.
 
We beginnen de eerste set met Lindsy, Jill, Anouk, Luna, Nienke, Iris en eindelijk weer onze topfitte spellie Kyra. De set start met wat slordige foutjes waardoor wij als snel op een achterstand van 3-5 kwamen. Ondanks onze achterstand blijven we wel redelijk bij, 10-13. Doordat wij wat slordigheden hebben in onze aanval en niet scherp zijn in de verdediging, loopt Taurus al snel uit naar 12-18. Op dit moment draait er bij ons een knopje om en krijgen we eindelijk plezier in ons spel. Dit brengt ons dan ook weer naar gelijke stand, 18-18. Helaas weten we dit niet vast te houden en verliezen wij met 20-25.
 
Set twee begint alsvolgt; Kyra, Luna, Jill, Lindsy, Anouk, Nienke en Iris. Waar we in de vorige set wat op leefde, was dat nu helaas niet meer terug te zien en komen we snel op een achterstand van 3-6. Doordat ons publiek bij elke bal een ander liedje uit hun mouw schudde, kwamen wij met hun extra aanmoediging naar een voorsprong van 9-8. Helaas was dit van korte duur door eigen slordigheden en loopt Taurus uit naar 11-15. Ondanks ons goeie rally spel weten we helaas niet dichterbij de komen dan 5 punten. Ook deze set wordt afgesloten met de stand van 20-25.
 
In set drie was het tijd om het roer even helemaal om te gooien. Tessa begint in de plaats van Lindsy en Anna komt er in voor Anouk. In deze set liep het allemaal zoals het ‘hoort’. Kyra begint met een lekkere service serie van 5 punten, waardoor wij op een 6-1 voorsprong komen. Tessa serveert ook een aantal mooie ballen waardoor wij steeds meer uitlopen, 9-4. Ondertussen kwam Kyra haar bekende doortik bal er nog bij, serveert Jill ook een mooie serie, werden alle ballen verdedigt en werden de aanvallen slim opgelost. Hierdoor lopen wij uit naar een stand van 19-11. Helaas komen de slordigheden weer wat terug en weet Taurus zich terug te werken naar 24-21. Door een mooie bal op midden te spelen gingen wij er met de set winst van door, 25-21.
 
Vol goede moed beginnen we dan ook aan set vier, want het voelde alsof er wel een vijfsetter uit te halen was. De opstelling blijft het zelfde. Jill serveert een ace, Luna gaat als stofzuiger door het veld, Kyra laat haar mooie handjes zien en de aanvallers doen waar ze goed in zijn, 5-5. Ondanks dat het in het begin allemaal goed liep, weet Taurus een sprintje te trekken naar 8-12. Er worden lange rally’s gespeeld, maar wij trekken steeds aan het kortste eind en staan tegen een 12-19 achterstand aan. Op dit moment zakt de moed in onze schoenen en maken we veel eigen fouten. Die vijfde set is ineens geen optie meer, want de set eindigt in 15-25 voor Taurus.
 
Helaas verliezen wij onze laatste wedstrijd van het jaar met 1-3, maar toch zijn we blij dat we een puntje hebben kunnen pakken. Voor nu wensen wij iedereen hele fijne feestdagen 🎄🎅🏼 en zien wij jullie hopelijk weer 14 januari in Sporthal Oostzaan, om 15:45! Tot dan 👋🏼
 
Tekst: #4, Luna Brandt.   📸 John van Geenen Johnspictures.nl

 

Dames 1

Dames 1Tweede Divisie C
Naam:
Bente Hansen
Bianca de Kock
Iris Vessies
Jill Cornet
Kyra Brandt
Lindsy Beekhof
Luna Brandt
Nienke Geerdink

Trainingen

Maandag | OFC | 19.00 – 21.00 uur
Trainer: Thomas Peters

Woensdag | Sporthal | 20.00 – 22.00 uur
Trainer: René Tigges

Donderdag | De Greep | 20.30 – 22.30 uur
Trainer: Thomas Peters