Johan van Zelderen nieuwe trainer Compaen Herenselectie

 

Tekst: Marcel Vermeulen; Foto: Tjerk Laan Fotografie

Johan van Zelderen
Johan van Zelderen

 

Oostzaan, 15 mei 2018 – In Johan van Zelderen (46) heeft Compaen een nieuwe trainer gevonden voor de herenselectie. Hij wordt opvolger van Sandor Rieuwers, die na meer dan tien jaar in Oostzaanse dienst de uitdaging vond bij de buren – eredivisionist Zaanstad.

Compaen is verheugd dat de club ondanks het late tijdstip in het seizoen toch nog een gelouterde trainer heeft weten te strikken. Van Zelderen was in het verleden succesvol met verschillende clubs. Hij werd met een jeugdig team bij Next Volley uit Dordrecht tweede in de B-league, wist met Topdivisionist Vocasa zelfs de ‘final four’ in de beker te bereiken en was verder werkzaam bij Cito. De trainer uit Lopik zou aanvankelijk bij Scylla blijven, maar door verandering van werk moest hij afscheid van die club nemen.

Van Zelderen noemt Compaen een ‘mooie vereniging’ en ‘een echte dorpsclub’. Verder zegt hij in Oostzaan een talentvolle groep te treffen, waarvan verschillende spelers afgelopen seizoen nog tweede werden bij de Open Clubkampioenschappen. “Het spreekt me aan om met jonge volleyballers te kunnen werken”, stelt hij.

Met Compaen hoopt hij de volgende competitie in de top van de eerste divisie mee te draaien, maar ook is er in Oostzaan nog een stille hoop dat de ploeg via een achterdeurtje in de Topdivisie kan blijven uitkomen.

Ook dit seizoen heeft Compaen weer twee grote talenten naar Eredivisieclubs zien vertrekken. Daniël Homburg gaat aan de overkant van de Zaan volleyballen en Leon Luini zal deel uitmaken van het Talentteam Papendal.

Hun afscheid zorgt er voor dat de Oostzaanse ploeg nog op de verschillende aanvalsposities versterking behoeft. Compaen blijft deze maand doortrainen, zodat nieuwkomers kunnen kennismaken met de club.