VCV wint laatste Westvast-toptoernooi Compaen

Oostzaan, 17 sep – VCV is winnaar geworden van het laatste Westvast-toptoernooi van Compaen. De volleyballers uit Veenendaal klopten in het slotduel Reflex en dat was gelijk de enige winstpartij van alle wedstrijden tijdens het toernooi in Sporthal Oostzaan. Hieruit blijkt dat de topdivisionisten en eredivisionist Zaanstad bijzonder aan elkaar gewaagd waren.

Laatstgenoemde ploeg werd tweede in de eindstand. Dat was vooral een gevolg van de ruime winst op Compaen in de tweede set, waardoor het setsaldo voor Zaanstad minder negatief uitpakte. Aan de puntendeling tegen de grote broer aan de andere kant van de Zaan, enigszins verzwakt door blessures, hield de organiserende club een positief gevoel over. Ook Compaen kon niet helemaal op volle sterkte optreden. Nieuwkomer David Bes had namelijk aan de eerste herfststorm een hoofdwond overgehouden, waardoor de tweede-teamspelers Sjoerd  van Tol en Allard Rieuwers de vacature op het midden moesten invullen.

Compaen hield aan het evenement nog wel een prijs over, want diagonaal Daniël Homburg werd verkozen tot speler van het toernooi. De Oostzaanse hoogspringer koppelde brute aanvalskracht aan slimme tipballetjes en was ook op opslag op dreef.westvast-2017

Westvast sponsorde het toernooi voor de laatste keer, maar staat de komende drie seizoenen wel als sponsor op de shirts van de herenselectie.

Het toernooi maakte deel uit van een Compaendag. Voor de jeugd was er een spellencircuit en een mixtoernooi, terwijl ook de damesselectie en de lagere teams oefenwedstrijden afwerkten. Het eerste en tweede damesteam lieten daarbij een goede indruk achter.