Vierde Compaen WESTVAST Toernooi snel vol

Grafsteen Claes Compaen (?) in de Grote Kerk van Oostzaan
Grafsteen Claes Compaen (?) in de Grote Kerk van Oostzaan

Tekst: Tjerk Laan; Foto: Rob Veenman – Oudheidkamer Oostzaan / Tjerk Laan Fotografie

 

Oostzaan, 22 mei 2018 – Volleybalvereniging Compaen Oostzaan houdt van tradities. Oude tradities, zoals de onbeschaamde piraterij van haar illustere naamgever Claes Gerrritsz. Compaen (*1587 – †1660) maar ook recentere zoals het WestVast Toernooi, dat dit jaar op zaterdag 8 september in Sporthal Oostzaan haar vierde editie beleeft.

De herenselectie van Compaen moest na een bizar seizoen nederig het hoofd buigen en viel op de allerlaatste competitiedag uit de Topdivisie, ondanks acht winstpartijen in de tweede competitiehelft. De averij die in de eerste helft was opgelopen (inclusief een middenman die tijdens de eerste herfststorm van 2017 een rondvliegende boomtak op z’n hoofd kreeg; Echt, dat verzin je niet!) bleek uiteindelijk net niet meer te repareren.

Uithuilen en opnieuw beginnen. Bouwen aan een nieuwe selectie nadat er opnieuw drie toptalenten richting de Eredivisie zijn gelanceerd. Met de komst van Johan van Zelderen naar Oostzaan heeft Compaen zich verzekerd van een ervaren en enthousiaste trainer-coach en het WestVast toernooi wordt zijn eerste serieuze test.

Om de niet aflatende ambities van de zeerovers te onderstrepen bestaat het deelnemersveld naast Compaen verder uit louter Topdivisieteams. ZVH Nesselande, Inter Rijswijk en Dynamo Apeldoorn II gaan samen met de thuisploeg strijden om de titel “gretigste piraat van de voorbereiding”, wat overigens geen enkele garantie geeft voor de rest van het seizoen. De winnaar krijgt een ferme handdruk van hoofdsponsor WestVast en mag als eerste de allerbeste stukjes vlees van de barbecue van Catering Expresse Zaanstreek voor zich opeisen.

De inschrijving voor teams is dus gesloten maar voor een paar enthousiaste scheidsrechters op Top-/1e divisie niveau heeft Compaen nog plaats.