Vlaggenschip der Vereeniging – Volley Lek en IJssel

Tja, je verzint het niet. Zelf Chat GTP kende dit fenomeen niet.
Voor de wedstrijd waren er toch weer bemanningsleden van het Vlaggenschip der Vereeniging die elkaar nog het beste moesten wensen. We zijn al even onderweg in dit jaar, maar dan bedenk je opeens dat je een bepaald persoon nog niet tijdens een training of wedstrijd in 2023 hebt mogen zien, voelen of spreken.
 
Gelukkig spreekt meer dan de helft van het team dezelfde volleybaltaal, gedoceerd door de briljante trainer Geert, die ons ooit mocht begeleiden in dit mooie spelletje, dus het elkaar nog niet gezien/gevoeld/gesproken te hebben maakt niet uit. Het spelletje is gewoon simpel. Tot 15-15 gaat het gelijk op en dan geven wij even iets meer energie (geïnspireerd door coach Bob, die niet leven kan met minder dan 100% en dus een lastige heeft aan zijn team) en houden de tegenstander eenvoudig onder de 20.
 
De eerste 2 sets gaan ‘smooth’ voorbij. De enige opvallende ballen zijn de diagonaal geslagen ballen van Lars, Michiel en Koen binnen de 2 meter en natuurlijk de toverballen op mid, die voor een ieder onnavolgbaar zijn.
 
In de 3e en 4e set geeft coach Bob de ‘jeugd’ een kans. Dat de leeftijd van het team dan nog boven de 150 jaar komt heeft echt alleen met de spelverdeler te maken.
Ondanks dat de jeugd het verkeerde voorbeeld van de oudjes volgde, weinig energie laten zien, terwijl zij het ‘als het moet, doen we een stapje meer’ nog niet in hun mars lijken te hebben, werden ook set 3 en 4 eenvoudig gewonnen. De ervaren mannen hielpen de jonkies ook niet echt om lekker in het spel te komen.
 
Tijdens de nabespreking onder het genot van één of meer Skuumpies en ongeveer 5 bittergarnituren werden er nog wat pittige uitspraken gedaan over diverse spelers. De nabespreking duurde zelfs langer dan de hele sessie van de door onze favoriete barman Mario ingehuurde DJ en/of de bespreking van jongens 1, terwijl zij een best aardig niveau (voor hen) haalden. Wij zullen de door coach Bob gebezigde uitspraken over padden etc. hier niet herhalen, omdat wij mensen en/of beesten niet willen kwetsen.
 
De wedstrijd was dus matig, maar wij wonnen wel met 4-0 (25-17, 25-17, 25-18, 25-16).
 
Door dit resultaat en het resultaat van de wedstrijd van onze vrienden uit Soest blijken wij opeens bovenaan te staan. Dat is natuurlijk niet de bedoeling!
Het komend seizoen wedstrijdjes spelen in de omgeving van Groningen staat niet in onze planning, dus wij moeten een plan bedenken.
 
Gelukkig gaat onze meest scorende aanvaller meermaals op wintersport, dus wellicht laten wij her en der een puntje liggen. Althans, dat denken wij, want in onze trainingsgroep zit een speler die minimaal zo getalenteerd is als dit springwondertje. Deze, volgens Spellie echt bizar getalenteerde lefty, zal waarschijnlijk tijdens de afwezigheid van nr 8 zijn honeurs gaan waarnemen.
 
Het Vlaggenschip der Vereeniging is trouwens nu een teamuitje tijdens het seizoen aan het plannen om zo onder de verplichte promotie uit te komen. Wanneer dat is zullen jullie in de uitslagen op de NeVoBo-app kunnen zien.
 
 
Tekst:  Raph Muijs