Compaen dames richting play-offs

Door Nadine Klitsie – IJsselstein – De dames van Compaen mochten afgelopen weekend vier punten mee terug nemen naar Oostzaan. Door de winst op concurrent Vives staan de dames van Compaen nu stevig op de tweede plaats met een voorsprong van zeven punten op de nummer drie. 

Iedereen begon de eerste set ontspannen en gefocust, waardoor er een goede sfeer heerste in het veld. Dit werd versterkt door het feit dat er in de eerste set veel gelato’s vielen en de rally’s goed uitgespeeld werden.  Dankzij de goede service serie van Marouska van Boxel ontstond er al snel een gat in de stand. De dames uit IJsselstein leken onder de indruk van het spel, waardoor de eerste set relatief makkelijk naar binnen gehaald werd.

Ook de tweede set gingen de dames met een lach het veld in. Aan het begin van de set ging het gelijk op tussen de teams, waardoor er een sprankeltje hoop ontstond bij Vives. Helaas, werd dit al snel weer de kop ingedrukt. Spelverdeelster Kyra Brandt kon glimlachend alle aanvalsters vinden. Met name Wendy Porsius kon zonder enige moeite de bal bij Vives op de grond krijgen. In de tweede set lieten de dames van Compaen dan ook zien dat zij wederom de betere waren.

Terwijl de Compaen dames relaxed het veld weer ingingen, zag Vives wel kansen om de beruchte derde set binnen te halen. De servicedruk van Compaen zakte wat weg, waardoor Vives meer kansen kreeg om hun eigen spel te gaan spelen. De pass bij Compaen ondervond wat moeilijkheden en Vives kreeg daardoor een voorsprong. Ilva Broekema en Federica Crippa werden het veld ingestuurd om de set te redden. Hoewel er nog wat punten behaald werden, mocht het helaas niet meer baten en trok Vives de set naar zich toe.

De vierde set begon Compaen weer vol moed en in de opstelling van eind derde set. De dames lieten meteen zien dat de derde set een ‘foutje’ was en wonnen ook de vierde set met goed spel en hard werken.

Aankomend weekend is wederom een vrij weekend, waarna op zaterdag 21 maart de wedstrijd tegen V.V. Keistad op het programma staat.

VV Compaen DS1 630x420x72