Belangrijke overwinning voor dames Compaen

Op zaterdag 17 januari stond er voor de dames uit Oostzaan een belangrijke wedstrijd op het programma. Bij een overwinning op concurrent Spaarnestad uit Haarlem nemen de Oostzaners afstand en vinden aansluiting bij de koploper US uit Amsterdam.

In de eerste set kwamen de Compaeners moeilijk in hun spel, waardoor zij tegen een achterstand van 21-17 aankeken. Na een goede servicebeurt van Wendy Porsius en beter spel, vinden de dames aansluiting bij een stand van 21-21. Spaarnestad lijkt hiervan onder de indruk te zijn en weet geen antwoord meer te geven op het spel van Compaen. De set gaat met 23-25 naar de gasten uit Oostzaan.

Spaarnestad lijkt de tweede set het spoor volledig bijster te zijn en laat zich volledig overrompelen.  Met name de servicedruk van Compaen zorgt ervoor dat Spaarnestad uit het spel wordt gehaald, en er deze set ook niet meer inkomen. Deze set wordt gemakkelijk met 14-25 gewonnen door Compaen.

Na een gemakkelijke overwinning in de tweede set van Compaen, krijgen de Haarlemmers de derde set de geest en voeren de druk op waardoor de rollen worden omgekeerd. Spaarnestad voert de servicedruk op en het spel van Compaen wordt ontregeld. De wissels die coach Veikko Hansen toepast, kunnen het tij niet keren. De thuisspelende ploeg trekt deze set met een stand van 25-18 naar zich toe.

Willen de dames van Compaen aansluiting vinden bij de top, dan moet de vierde set gewonnen worden. Deze set wordt er met een andere opstelling begonnen, waardoor de Oostzaners weer een frisse start kunnen maken. Zij komen direct goed in het spel en voeren opnieuw de servicedruk op. De Haarlemse dames kijken de hele set tegen een flinke achterstand aan en dit kunnen zijn ook niet meer goed maken. De set wordt met 17-25 gewonnen door Compaen.

Deze 3-1 overwinning heeft geleid tot een tweede plek in de ranglijst. Zaterdag 24 januari om 15.45 uur wordt er thuis gespeeld tegen middenmoter Abcoude. Een uitgelezen kans om de reeks overwinningen voort te zetten.