Bijna alles is anders bij Compaen

Bijna alles is anders bij Compaen

door Marcel Vermeulen

Bij Compaen is dit seizoen bijna alles anders geworden. Het is dan ook mooi dat sporthal De Körref in Meijel het decor is voor deze gedaantewisseling. Nog niet zo lang geleden boekten de Oostzaners hier een heroïsche overwinning in de top van de topdivisie, deze zaterdag is er in de eerste divisie een weinig verhullende nederlaag tegen Peelpush (3-1).

Het zijn andere tijden voor Compaen. Het dorpsclubje betaalt de tol voor het jarenlang afromen door eredivisieverenigingen. Er moet onder leiding van de nieuwe trainer Johan van Zelderen weer gebouwd worden aan een nieuw bolwerk. Fossielen uit het verleden, zoals Michiel Majoor en Mike Kruizinga zijn gebleven, maar voor het overige moeten talenten zich nog ontpoppen tot toppers. Dat dat met enkele ups en veel downs gepaard gaat, bewijst de seizoensopening.

Niet eerder kende Compaen zo’n lange en intensieve voorbereiding als voor deze competitie. Het is ook daarom dat het negatieve resultaat zo hard aankomt. De zeerovers hebben deze slag verloren, maar nog niet de oorlog. Het is een kwestie van herpakken, hard trainen en zaterdag tegen Next Volley knokken voor eerherstel.

Het klasseverschil tussen de beide teams is in de eerste set nog niet zichtbaar. Peelpush grossiert in fouten en Compaen profiteert gretig daarvan. De Oostzaners hebben steeds de leiding in de score, maar bij 18-17 komen de Limburgers op voorsprong. Invallers Rick Timmers slaat in de slotfase met zijn opslag een gaatje, onder andere met een ace. Na twee foutieve services van beide teams weet Max van Straten met een frommelbal de set binnen te prikken.

De overige drie sets (25-16, 25-15 en 25-15) heeft de thuisploeg, met in de gelederen telgen van beroemde volleybalgeslachten als Koch en Grabert, voortdurend het initiatief. Ook tal van spelerswisselingen weten Compaen niet op koers te krijgen. De passing is te instabiel en de aanval daarmee te voorspelbaar. Verder is er te weinig druk vanuit de opslag, waardoor Peelpush met smashes in het midden de gasten veel pijn kan doen.