Compaen 2 vanuit het bijna niets naar kampioenschap

Kampioen Promotieklasse A Regio West
Kampioen Promotieklasse A Regio West

Tekst: Marcel Vermeulen; fotografie: Tjerk Laan Fotografie

Amsterdam, 6 april – Compaen Heren 2 hield van het degradatieteam van vorig seizoen slechts twee spelers over, maar toch werd de ploeg zaterdag kampioen in de promotieklasse.

De gedaantewisseling had te maken met het feit dat zes talentvolle spelers noodgedwongen moesten doorschuiven in verband met de leegloop in het eerste team. Slechts Stef Geerdink en zijn zoon Jasper bleven hierdoor over. Spelverdeler Ralf Muijs voelde zich toch te jong om alleen maar als coach bij dames 1 op de bank te zitten en deed de knielappen weer om. Hij wist zijn oude maatje Bryan Jansen ook tot een rentree te verleiden. Fred Jonk was de zandbak zat en ging ook weer in de zaal volleyballen.

Ralf Muijs zag zijn 16-jarige zoon Milan goede stappen maken bij JA en het zelfde gold voor Jason Hartman, zoon van coach Bob. De twee talenten draaiden zo een dubbele competitie. Tenslotte kwam Sjors Linssen bij de ploeg om in een geel shirt de passing en verdediging te verzorgen. Het bleef een krappe selectie, die vreemde combinatie van vijftigers, tieners en een enkele twintiger. Fysiek ongemak bleef het team echter bespaard.

Al snel werd duidelijk dat de titel in de promotieklasse een strijd tussen Compaen 2 en Move zou worden. Een tussensprint van tien achtereevolgende zeges met 4-0 gaf de doorslag, al zullen ze in Edam-Volendam zeggen dat ze helemaal niet naar de derde divisie willen.

In de kampioenswedstrijd tegen KVA (1-3, via 18-25, 20-25, 22-25 en 25-13) werd duidelijk dat Ralf Muijs nog steeds de gouden vingers heeft die hem ooit bij topclub AMVJ deed belanden. Hij vormt een onstuitbare tandem met mid Bryan Jansen en weet ook op tempo de buitenaanvallers prima te bedienen. Jasper Geerdink liet zien klaar te zijn voor een hoger niveau. Volgend seizoen wacht de uitdaging van de derde divisie.