Compaen blijft gewoon op roze wolk

Koen van de Wetering (l) en Jasper Geerdink (r)
Koen van de Wetering (l) en Jasper Geerdink (r)

Teskt: Marcel Vermeulen; fotografie: Tjerk Laan Fotografie

Oostzaan, 31 maart  – Compaen blijft ook na de nederlaag van zaterdag tegen Peelpush (1-3) op een roze wolk. En dat had niets met het clubfeest Sensation Pink in de nachtelijke uren te maken.

De verliespartij na drie opeenvolgende zeges in de eerste divisie heeft het vertrouwen geenszins aangetast bij de Oostzaanse volleybalvereniging. De volgelingen van de middeleeuwse piraat waren in opperbeste stemming. De veelvuldig gedragen zalmkleurige brillen bezagen de toekomst positief in. Heren 3 en 4 gaan op voor promotiewedstrijden, dames 2 is bijna zo ver en heren 2 en dames 4 naderen het kampioenschap.

Zelfs de competitieronde voor heren 1 bracht goed nieuws. De verwachte 0-4 van concurrent VC Wik op kampioen Taurus 2 betekent dat Compaen sowieso verzekerd is van promotiedegradatiewedstrijden. Natuurlijk was er door de formatie van trainer/coach Johan van Zelderen stiekum op meer gehoopt dan de winst van een setje, om zo de druk vol op rivaal EMD/Tooling te zetten.

Compaen had er, om Gerard Joling te citeren, de kracht niet voor om tegen Peelpush meer af te dwingen. De poezelige smashes van de youngsters Jasper Geerdink en Koen van de Wetering konden de stoere mannen uit de streek van varkenshouders onvoldoende problemen bezorgen. De twee moesten het onder andere doen omdat de twee sterkhouders Michiel Majoor en Marvin Andringa niet beschikbaar waren.

Toch was het ook niet zo dat de nummer 3 van de ranglijst het verder verjongde team een pak slaag voor de babybilletjes gaf. De zeerovers weerden zich kranig tegen de slagkracht van de bezoekers. In de eerste en tweede set lagen er kansen bij een tussenstand van 23-22. In die laatste set nam Compaen zelfs de leiding met 12-6, 15-9, 18-15 en 19-16. Het was onvoldoende, want ook deze set ging met twee punten verschil verloren.

De derde set ging ook met een kleine marge verloren, drie punten in dit geval. Alleen was Peelpush in deze set oppermachtig. De Oostzaners zaten in een dip en leken bij 11-18 op weg naar ruim verlies. Toch toonden ze gaandeweg weer veerkracht en dat enthousiasme kreeg een vervolg in de vierde set, die Compaen op basis van de vechtlust ook wel verdiende te winnen.

De competitie krijgt volgende week een vroegtijdig slot met de uitwedstrijd bij Utrecht. Compaen zal daar moeten stunten en moeten hopen op de sportieve plicht bij Peelpush tegen EMD/Tooling om een seizoensvervolg tegen de nummers 2 van de tweede divisie te voorkomen.