Compaen baas in eigen huis

door Tjerk LaanOostzaan, 7 Feb. – Met een eenvoudige 3-0 overwinning op hekkensluiter Sliedrecht Sport heeft Compaen gisteravond een mooie stap gezet naar de middenmoot van de nationale Topdivisie. Het seizoen is nog lang maar met een stijgende vorm kijkt Oostzaan met groeiend vertrouwen uit naar de slotfase van de competitie.

De zeerovers kenden in eigen huis absoluut geen mededogen met de bezoekers, die sinds 14 november geen punt meer pakten in de Topdivisie. Compaen hield ze drie sets onder de twintig (17, 19, 15) en was in 53 minuten zuivere speeltijd klaar met de klus.

Het is natuurlijk lekker ballen als alles klopt: Meteen vanaf het begin zat de servicedruk er goed op en het was nota bene mid Wouter Schoonenberg, die toch regelmatig zijn eigen spelers weet te raken bij de opslag, die vanaf de servicelijn het beslissende gat sloeg in de eerste set.

Libero Mike Kruizinga heerste in het Oostzaanse achterveld en dat gaf startende spelverdeler Koen Baas alle tijd om zijn plan te trekken. Hij had een ruime keuze aan opties want alle aanvallers van Compaen haalden zaterdagavond een dikke voldoende.

De enige voorsprong die Sliedrecht liet noteren was aan het begin van set drie maar bij 10-10 werden welke illusies ze op dat moment ook hadden al weer de kop ingedrukt. Opslagseries van Michiel Majoor (5x) en Lars de Boer (6x) waren de gasten veel te machtig. Nils Augustijn verving Koen Baas op 13-11 en speelde de set professioneel uit.

Compaen had het liefst meteen volgende week naar Den Dungen afgereisd, maar HLB Van Daal/DS krijgt van de planners van de Nevobo een week extra de tijd om de bloedbaan te zuiveren. Komende zaterdag richt Oostzaan zich dus volledig op het NOJK waar Compaen met alle vijf ingeschreven teams de halve finalerondes gaat spelen.

Servicedruk van Lars de Boer (2)
Servicedruk van Lars de Boer (2)
Libero Mike Kruizinga heerst
Libero Mike Kruizinga heerst
MichielMajoor (4) wint
Michiel Majoor (4) wint