Compaen brengt te weinig in Hengelo

door Tjerk Laan – Oostzaan, 13 nov – De heren van Compaen Oostzaan hebben niet kunnen imponeren tegen directe concurrent Webton. In een zeer matig gevuld OSG Hengelo was de thuisploeg met 3-1 te sterk en de setstanden van 25-20, 15-25, 25-18 en 25-19 geven ook al aan dat het op geen enkel moment echt spannend werd.

Het duel tussen de nummers vier en vijf van de Topdivisie had in potentie een kraker kunnen worden maar misschien speelde het gebrek aan cheerleaders de bezoekers parten. De eerste aanval op linksvoor werd direct gekilled door het Webton-blok en er zouden op die positie nog vele bloks volgen. Op 14-13 leek het erop dan Compaen weer kon aansluiten, maar een opslagserie van de boomlange middenman Mark Koning gaf Webton een 20-13 voorsprong die ze niet meer uit handen gaven.

In set twee waren de rollen volledig omgedraaid. De sprongservice van Daniël Homburg zorgde voor een riante 4-9 voorsprong voor de bezoekers, die vervolgens met een goede blokkering en de pipe van Lars de Boer gestaag werd uitgebouwd naar 15-25.

Het Orakel van Nieuwegein had een 2-3 overwinning voor Oostzaan voorspeld maar Compaen liet vervolgens alle aanspraken op de winst lopen. Webton serveerde, blokkeerde en prikte zich twee sets naar een ruime voorsprong en de bezoekers konden daar veel te weinig tegenover zetten. Met 25-18 en 25-19 waren de verhoudingen duidelijk.

Compaen duikelt van de subtop (4) naar best of the rest (7) en zal deze week een snood plan moeten verzinnen om zich volgende week in Oostzaan HLB van Daal DS van het vege lijf te houden. Die zullen zich na het 1-3 verlies tegen Zaanstad graag willen revancheren tegen die andere Zaanse ploeg.

Gapend gat…
Gapend gat…
Prikkertje van Jasper Smit (2)
Prikkertje van Jasper Smit (2)
Lars de Boer (2) versus Elmar Heupers (1)
Lars de Boer (2) versus Elmar Heupers (1)