Compaen dames freewheelend naar volle winst

door Tjerk Laan – Oostzaan – In hun jacht op de tweede plaats in de 3e divisie hebben de dames van Compaen zich op kinderlijk eenvoudige wijze ontdaan van nummer negen Madjoe. De gasten werden in iets meer dan vijf kwartier tijd zonder punten terug naar Enkhuizen gestuurd (25-15, 25-10, 25-14, 25-18).

Na een week rust begon de Oostzaan fris en fruitig aan het duel, zij het dan zonder Joëlle Petiet die met een ernstige enkelblessure voorlopig alleen vanaf de bank meedoet. Madjoe werd direct weg geserveerd, onder meer door een opslagserie van Marouska van Boxel die Compaen naar 11-3 bracht. Vanaf 15-8 mocht spelverdeler Kyra Brandt zes keer op rij opslaan wat met twee ketsers en een ace drie directe punten opleverde. Mocht de bal toch nog terug komen dan werd er met verzorgd spel aangevallen waarbij met name Kelly van Veldhuizen en Marouska van Boxel zich uit konden leven. Bij 22-9 leek het er even op dat Madjoe onder de 10 gehouden kon worden maar Compaen toonde zich mild en liet nog zes punten lopen.

Voor de neutrale toeschouwer viel er in de volgende twee sets ook weinig te genieten: Het krachtsverschil was veel te groot en Oostzaan ging freewheelend naar de setwinst. Zonder enige druk kon coach Veikko Hansen wisselen en iedereen speeltijd gunnen.

Pas in de vierde set mocht Madjoe heel even de illusie koesteren dat er in Oostzaan nog wat te halen zou zijn. Compaen liet de teugels wat vieren en de gasten namen zelfs een voorsprong. Bij 7-7 was het al weer uit met de pret en liep Oostzaan uit naar 16-9. Op dat moment haperde de machine even en had Compaen het plotseling moeilijk met de service van Madjoe, dat zich terug vocht tot 17-17. Die krachtsinspanning bleek een laatste oprisping te zijn. Onder meer door twee prachtige kill-blocks van Wendy Porsius werd de set vakkundig afgemaakt.

Alles bij elkaar niet eens een voorgerecht maar meer een amuse voor het duel van volgende week in IJsselstein, waar nummer drie van de ranglijst Vives wacht.

Marouska van Boxel (12) kon zich uitleven
Marouska van Boxel (12) kon zich uitleven
Wendy Porsius heeft geen moeite met het blok
Wendy Porsius heeft geen moeite met het blok
 Kelly van Veldhuizen (4)
Kelly van Veldhuizen (4)