Compaen deelt 2 punten uit aan hekkensluiter NVC

door Michiel Majoor – Nieuwegein, 14 nov. – De intocht van de goedheiligman in Nieuwegein is door de dames van Compaen opgeleukt met het achterlaten van twee competitiepunten. In een wisselvallig duel zaten de Oostzaanse meiden na drie sets al in de zak op weg naar Spanje, maar met de nodige Pietenacrobatiek en veel inzet werd alsnog een overwinning veiliggesteld.

Na het debacle van vorige week tegen Zaanstad 2 hoopten de meegekomen Oostzaanse juichpieten op een stevige revanche. In de eerste set bleek daar nog niet veel van. Hoewel een matig NVC liet zien waarom het tot aan deze wedstrijd slechts twee sets had gewonnen, konden de Oostzaansen zich nauwelijks onderscheiden. Gelukkig voor Compaen was aanvoerder Wendy Porsius aan het einde van de set taaitaai en zorgde zij er persoonlijk voor dat NVC niet kon doorbijten: 0-1.

Nadat de dames van NVC in de eerste set net naast de snoepzak van zwarte Piet hadden gegrepen, gingen ze in de tweede vol voor de pepernoten. Compaen raakte klem in de NVC schoorsteen en slaagde er niet in om het gat van enkele punten te overbruggen. Bij 25-21 had de Nieuwegeinse Pakjesboot het piratenschip van Compaen flink de mist in gejaagd: 1-1.

Direct in het begin van de derde set ging bij Compaen het vertrouwen in elkaar en in een goede afloop per Amerigo de zaal uit. Bij 14-4 waren hoofdpieten Ralf Muijs en Veikko Hansen al door de time-outs heen en bij 20-4 werd expliciet met de roe gedreigd. Als zachte schuimpjes gingen de Oostzaanse meiden met 10-25 het ruim in en rook NVC de stal: 2-1.

Zoals altijd met zachte schuimpjes, geldt dat ze heel snel keihard worden en dan breek je er gemakkelijk je melkgebit op. Met aanwinst Lisette Goede als nieuw kanon in de middenaanval rechtten de Compaen dames de rug en moest NVC langzaam buigen onder een suikeraanval van bikkelhard Oostzaans schuim. Amerigo vond het buiten toch wel erg slecht weer en bracht het weggenomen vertrouwen terug. Rally’s van haast oneindige lengte eindigden steeds vaker in het voordeel van een hard werkend Compaen en onder leiding van wegwijspiet Lisette Goede werd NVC langzaam gedwongen om het Pietje Paniek pak aan te trekken. Aan het einde van de set telde de fluitpiet 25 pepernoten in de zak van Compaen en slechts 19 in de zak van NVC: 2-2.

In de vijfde set lieten de Oostzaansen zien dat ze NVC onderuit de zak wilden geven. Het ‘makkers staakt uw wild geraas’ van de NVC hoofdpiet was aan de Compaen dames niet besteed en met 12-15 werden drie punten in de jutezak gestoken. Hoewel dit beperkte aantal ongetwijfeld niet op het verlanglijstje van de Compaen dames stond, mag tevreden worden teruggekeken op de veerkracht die in de vierde en vijfde set werd getoond. In de komende twee weken zullen de Oostzaanse meiden extra veel liedjes zingen en iedere avond een wortel in hun schoen doen. Dat moet er voor zorgen dat de Sint over twee weken tegen Taurus 2 flink wat punten door de schoorsteen van de Oostzaanse sporthal laat vallen.

Lisette Goede
Lisette Goede
Dorien Conijn
Dorien Conijn