Compaen twee sets goed maar nul punten

door Tjerk Laan – Oostzaan, 16 novemberCompaen is er niet is geslaagd te stunten tegen de koploper in Meijel. Het was er twee sets heel dichtbij, maar Peelpush bleek de stabielere ploeg wanneer het er op aan kwam: Boven de twintig.

Het was even wennen om op zondagmiddag te spelen maar kennelijk heeft dat een gunstige invloed op de bezoekersaantallen want sporthal De Körref in Meijel zat lekker vol. Het Limburgse publiek verwachtte een revanche voor de 2-3 nederlaag van vorig seizoen en gezien de huidige verhoudingen in de Topdivisie was die verwachting alleszins gerechtvaardigd.

Zoals in de voorbeschouwing al gemeld achtte Compaen zich niet helemaal kansloos en het kreeg de zaal aan het begin van de eerste set aardig stil (op de DJ na). Met een voorsprong van 3-8 dwong Oostzaan de coach van de thuisploeg tot de eerste time-out om orde op zaken te stellen. Die orde kwam er; Niet door beter spel maar door vijf snoeiharde sprongopslagen van diagonaal Roger Fermont die de stand eigenhandig naar 9-9 tilde. Vervolgens plaatste Compaen weer een tussensprint, wat erin resulteerde dat op 15-19 de startende spelverdeler van Peelpush van het toneel verdween. De inbreng van Rogier Raemaekers had uiteindelijk het voor Limburg gewenste effect want de foutenlast bij de thuisploeg ging drastisch omlaag. Op 22-22 kwamen ze langszij en met een kill-block werd de eerste set met 25-23 beslist.

Een domper maar Compaen was gesterkt in de gedachte dat er iets te halen viel, al was het maar een set. Niet dat je daar in de Topdivisie veel mee opschiet maar wel goed voor het zelfvertrouwen. Ondanks het feit dat de combinatie Koen Baas en Lars de Boer beduidend minder effectief was dan vorige week nam Oostzaan ook in de tweede set het voortouw. Pas op 12-12 kon Peelpush weer aanhaken en ontspon zich een prachtig gevecht waarin beide teams elkaar niets toegaven. Aanvoerder Michiel Majoor vulde bij Compaen aanvallend de lacunes op, wat tot zijn eigen verassing zelfs resulteerde in een heuse pipe. Bij het bereiken van de “big points” bleek Peelpush de iets stabielere ploeg te zijn zodat ze ook deze set met 25-23 naar zich toe trokken.

Daarmee was het Oostzaanse verzet gebroken. De moegestreden spelverdeler Koen Baas werd vervangen door Tijmen Arzbach, Wouter Schoonenberg werd als diagonaal ingebracht maar het heilige vuur was verdwenen. Hoewel het verschil uiteindelijk maar zes punten bedroeg kon Compaen op geen enkel moment meer haar stempel op het spel drukken.

Gelukkig werden de zeerovers na afloop in de kantine ruim voorzien van borrelhapjes; Dat was hard nodig om de zure nasmaak kwijt te raken. Twee sets goed gespeeld en het de koploper heel lastig gemaakt, maar met nul punten in de tas is de A2 een hele lange weg terug.

Libero Mike Kruizinga
Libero Mike Kruizinga
Dursley Rimon (10) wint van Daan Hettinga (1)
Dursley Rimon (10) wint van Daan Hettinga (1)
Michiel Majoor via de handjes
Michiel Majoor via de handjes