Compaen klaar voor hervatting seizoen

Apeldoorn – Compaen is klaar voor de hervatting van het seizoen. De voorbereiding op de tweede helft werd zaterdag afgesloten met een oefenwedstrijd tegen Dynamo 2.
De onaantastbare koploper in de noordpoule van de topdivisie was dan wel met 4-2 te sterk, maar de Oostzaanse volleyballers toonden verbetering ten opzichte van de negen gespeelde
competitiewedstrijden. Voor Compaen was het ook een weerzien met het Wall of Fame-lid Justin Sombroek. De ex-international heeft de leiding bij de reserves van de landskampioen.
Compaen kon in dit vriendschappelijke duel niet beschikken over de zieke Koen van de Wetering, de met vakantie zijnde Mike Kruizinga en de nog niet wedstrijdfitte Allard Rieuwers. Coach Bob Hartman had ter aanvulling de talenten Misha Keasberry en Marc Haveman opgeroepen. Jelmer Lubberts trok het gele liberoshirt van Kruizinga aan.
 
De invallende nummer 13 kweet zich uitstekend van zijn taak. Hij gaf goed leiding aan de passlijn en wist regelmatig smashes van de grond te plukken. Opvallend was ook Calvin Ooms, die vier sets lang menig aanval naar de vloer mokerde. Tenslotte toonde Jesse Koopman dat hij het restant van de competitie weer wil uitblinken.
Al met al liet Compaen zien dat de ploeg de topsportregeling van de bond en de daarmee gepaard gaande ontheffing van de gemeente Oostzaan goed gebruikt heeft. Er kon hierdoor volop met een volledige bezetting drie keer in de week fanatiek getraind worden.

Bij de ploeg en begeleiding bestaat ook het besef dat een gemiddelde van een punt per wedstrijd zeker verbetering behoeft. Verder weet Compaen dat er in de zestiende finale van de beker kansen liggen.

De formatie treft zaterdag in Bedum DIO, dat in de andere poule net als Compaen een bescheiden klassering heeft. In een eerder topdivisieleven vochten de zeerovers uit de Zaan heroïsche duels uit in het hoge Noorden. Meestal overleefde de DIOsaurus de slagenwisseling.

Heel voorzichtig blikt Compaen al vooruit naar de achtste finale als de ploeg in een thuisduel de winnaar van Inter Rijswijk-Olhaco zou treffen. Zo blijft ook dan de confrontatie met een eredivisionist uit.
 
Het worden sowieso de laatste wedstrijden van spelverdeler Koen Baas. De aanvoerder vertrekt voor enkele maanden naar de Verenigde Staten. De 17-jarige Cris de Jong (foto), broer van Lycurgus-volleyballer Tieme, krijgt hierdoor een plek in de selectie. Setuppers van dienst zijn dan Cris en Kevin de Jong, waarvan alleen de geoefende genealogen een familieband kunnen ontwaren.
 
 
 
Tekst: Marcel Vermeulen.            Foto: Tjerk Laan.