Compaen onderuit tegen degelijk Reflex

Het vlaggenschip van Compaen zoekt in de seizoensopening nog naar de juiste wind in de zeilen. Een degelijk Reflex uit Kampen legde de Oostzaners op de pijnbank en ging er met de eerste punten van het seizoen vandoor.  

Compaen begon met vertrouwen aan de wedstrijd. Tijdens het eigen Westvast toernooi werd een week eerder nog een prima resultaat behaald tegen onder andere Reflex. Daarnaast werd in de trainingsweek voorafgaand aan de seizoensopening de afstemming tussen verschillende nieuwe spelers steeds soepeler. In de eerste set kon Compaen daarom ook prima mee met de gasten uit Kampen. Aanwinst David Bes liet zien dat hij een hoogvlieger in de Topdivisie gaat worden en Daniel Homburg hamerde de snelle set-ups van Bram de Winter langs het blok van Reflex. Desondanks trokken de Oostzaners aan het einde van de set aan het kortste eind met 23-25.  

Het begin van de tweede set liet een vergelijkbaar beeld zien als de eerste. De normaal gesproken altijd lastige opslag van Compaen kon de passing van Reflex niet echt verontrusten, waardoor de aanvalskracht van Reflex het Oostzaanse blok te machtig bleek. Neem daarbij dat de passing aan Oostzaanse zijde de harde sprongservices van de Kampenaren moeilijk onder controle kreeg en het recept voor een 18-25 setverlies was helder.  dsc07000-630x420x72

Met het verlies van de tweede set was duidelijk dat in de derde een andere tactiek noodzakelijk was om het tij nog te kunnen keren. Met maximale lengte en de jeugdige energie van Leon Luini in het veld zetten de Oostzaners nog een keer een tandje bij. De Kampense serveerkanonnen bleken echter nog meer dan voldoende kruit over te hebben om te voorkomen dat het versterkte Oostzaanse blok effectief kon worden. Met een duidelijke 16-25 en daarmee een 0-3 nederlaag ging de eerste slag voor Compaen verloren.  

Hoewel de cijfers van de eerste wedstrijd duidelijk zijn, vertellen ze maar het halve verhaal. De opgaande lijn in het trainingsniveau blijft zichtbaar en de sfeer in het team is uitstekend. De eerste slag is verloren, maar na een week hard trainen krijgen de lange mannen uit Oostzaan op 30 september alweer de kans op revanche tegen Webton Hengelo.