Erik Mulder nieuwe trainer van Compaen dames 1

Compaen heeft een nieuwe trainer voor het eerste damesteam. Met ingang van komend seizoen zal Erik Mulder gaan fungeren als trainer en coach van de dames, uitkomend in de 2e divisie. Erik stelt zich voor:

38 jaar geleden ben ik geboren in Warmenhuizen, waar ik nu samen met mijn vriendin en dochter nog steeds woon. Op 10 jarige leeftijd ben ik gaan volleyballen bij Dinto met wat vriendjes. Al snel bleek dat wij talent hadden en hebben we hele mooie en succesvolle jaren gehad als jeugdspelers.erik mulder

Bij elkaar heb ik zeker zo’n 12 jaar in Dinto H1 gespeeld tot en met de 1e divise aan toe. Dit mocht ik overigens op verschillende posities doen, namelijk als spelverdeler, diagonaal, libero en passer-loper. Na een kampioenschap met Sneek H1 in de 1e divisie, heb ik op mijn “oude dag” nog 1 seizoen topdivisie mogen spelen. Uiteindelijk na een heel mooi jaar bij Zaanstad weer bij Dinto gaan spelen.

Na een lastige beslissing (om zelf te stoppen als speler) heb ik er voor gekozen om gebruik te maken van een unieke kans die Compaen mij biedt > trainer/coach van Compaen D1 in de 2e divisie. Als trainer heb ik veel ervaring bij de jeugd, het 1e en 2e damesteam van De Boemel en afgelopen seizoen Dinto D1. Aankomend seizoen zie een enorme uitdaging om met een leuke getalenteerde groep meiden een goed, leerzaam en gezellig seizoen te draaien in de 2e divisie.

Ik vind het belangrijk dat er technisch verzorgd volleybal gespeeld wordt. Ik verlang 100% inzet van de meiden, een winnaars mentaliteit en dat ze het spelletje leren lezen. Uiteraard moet plezier in het spelletje de grootste motivator zijn.

Hopelijk kunnen we het voor elkaar krijgen wat ik als speler ook altijd ervaren heb: Dat uitwedstrijden spelen bij Compaen niet gemakkelijk was en dat de punten meestal in Oostzaan bleven. Door mijn ervaringen als speler ken ik wel wat mensen binnen deze club en vind ik het fijn dat Compaen ook een gezellige dorpsclub is. Het is mooi om te zien dat Compaen altijd met veel inzet van “eigen” mensen al jaren op divisie niveau een gerespecteerde volleybalvereniging is. Ook de opleiding van eigen jeugd heeft Compaen sinds een aantal jaren weer goed opgepakt.

Hopelijk komen jullie ons tijdens de thuiswedstrijden steunen…

Groetjes, Erik Mulder