Goede zaken Compaen dames tegen nummer twee

door Lisette Goede – Oostzaan, 31 okt 2015: Na vorige week een vrij weekend te hebben gehad mochten we vandaag een wedstrijd spelen tegen VCN uit Capelle a/d IJssel. Bij het inspelen zat de sfeer er duidelijk al goed in bij ons en straalden we uit dat het doel voor vandaag vier gewonnen sets was.

In de eerste set werd er geconcentreerd gespeeld door ons en profiteerden we meteen van de fouten die gemaakt werden door de VCN dames. Vooral de middenaanval van Wendy en Dorien liep heel goed. Kyra zocht deze meiden ook herhaaldelijk op. Ondanks dat bleven de meiden uit Capelle dicht in de buurt en werd de set uiteindelijk gewonnen in ons voordeel met 25-23.

Tweede set moesten we dit proberen vast te houden, wat ook lukte. Er werden mooie rally’s gespeeld met soms een schoonheidsfoutje wat niet altijd door de scheidsrechters werd bestraft. De VCN coach probeerde van alles om uit ons spel te halen. Hij wisselde in de spelverdeling, maar helaas voor hen bleven wij goed spelen. Er volgde een aantal slim gespeelde balletjes waardoor wij er nu ook met de winst vandoor gingen 25-21.

De beruchte derde set; Bij een stand van 16-9 voor ons ging het mis. De concentratie was weg . De service druk van de VCN meiden werd groter, met name door de spelverdeelster. Het lukte ons niet om deze goed onder controle te krijgen hierdoor liepen de meiden VCN de opgelopen achterstand weg en kwamen langzaam terug. Kimberley werd in stelling gebracht en kwam het team op het laatste moment versterken. Helaas de winst ging dit keer naar VCN 22-25.

Nu moesten we alles uit de kast halen en onze koppies er weer bij houden om VCN dit niet nogmaals te laten doen. Kimberley zorgde voor een uitstekende service-serie waardoor er weer een veilige voorsprong op de teller kwam voor ons. Wendy zette een tandje bij en blokte haar tegenstanders meerdere malen af. De pancake werd niet toegekend maar geen probleem; Het volgende punt werd meteen weer teruggehaald. De teamspirit was terug. De coach van VCN wisselde meerdere meiden om ons uit de flow te halen, maar niets kon ons meer afhouden van de winst 25-18.

Block van Wendy Porsius (5) en Kyra Brandt
Block van Wendy Porsius (5) en Kyra Brandt
Save van libero Nadine Klitsie
Save van libero Nadine Klitsie
Kelly van Veldhuizen (4) en Nadine Klitsie(12)
Kelly van Veldhuizen (4) en Nadine Klitsie(12)