Laatste wedstrijd voor vier zeerovers

Tekst: Tjerk Laan; Foto: John van Geenen / Johnspictures.nl

Vlnr: Wouter Schoonenberg, Daniël Homburg, Léon Luini, Sandor Rieuwers
Vlnr: Wouter Schoonenberg, Daniël Homburg, Léon Luini, Sandor Rieuwers

Oostzaan, 19 dec 2018 – Voor Compaen wordt de aanstaande zeeslag in de Reflexhal in Kampen, ongeacht de uitslag, een gedenkwaardige avond. Van vier steunpilaren gaat afscheid genomen worden en uiteraard werden ze al afgelopen zaterdag, in onze eigen Sporthal Oostzaan, uitgebreid in het nieuwe LED-licht gezet.

Wouter Schoonenberg, “The Beast from the East” kwam in 2010 studeren in Amsterdam en had al naam gemaakt bij Apollo 8 in Borne. Buiten het veld een “gemoedelijke reus” maar menig divisiespeler in Nederland wordt af en toe nog zwetend wakker van de dodelijke linkerhand van Wouter. Hij mocht boven de 15 niet serveren en als hij al ’s een set-up moest overnemen hield Oostzaan de adem in, maar daarvoor was hij dan ook niet aangenomen. Zag er geen probleem in om van een boortoren in de Golf van Mexico direct naar de training in Oostzaan te komen.

Bovendien is hij een echte clubman die ook jaren zijn steentje bijdroeg in de onvolprezen activiteitencommissie van Compaen Oostzaan. Wouter gaat zich nu volledig richten op het vaderschap en hoopt vurig dat hij of zij een linkspoot wordt.

Daarnaast levert Compaen als hofleverancier opnieuw drie talenten af in de Eredivisie. Na Lars de Boer (Zaanstad), Rick van Baar (Zwolle) en Jesper van Muijden (TalentTeam), die vorig jaar de stap al maakten:

Daniël Homburg, diagonaal. Helemaal uit eigen opleiding en al op 7-jarige leeftijd lid van Compaen geworden. Zit gruwelijk hoog en slaat heel erg hard maar heeft de laatste twee seizoenen hersencellen ontwikkeld en begrijpt nu dat af en toe prikken of via de handjes ook punten oplevert. Daniël gaat naar Zaanstad en moet daar Erwin Huinen langzaam doen vergeten. Compaen ziet hem uiteraard met lede ogen vertrekken maar heeft als gouden regel dat mensen die zich willen en kunnen verbeteren alle steun verdienen en ook krijgen. Gelukkig heeft Daniël nog heel veel jongere broers en zussen waar Compaen nog een hoop plezier aan gaat beleven.

We gaan van hem genieten in de Eredivisie.

Léon Luini, passer-loper, volleybalbeest met maar één brandende ambitie: De beste volleyballer van Nederland (of Italië, of beide) worden. Stond afgelopen zaterdag weer 10 (tien!) sets in het veld en was na afloop “best wel een beetje moe”. Speelde voor Compaen in Heren 1 (Topdivisie), Heren 2 (3e divisie) en hielp en passant mee de Jongens A naar de tweede plaats op het NOJK te ballen. We hebben slechts één seizoen van Léon mogen genieten maar dat was van tevoren ingecalculeerd. Hij heeft in Oostzaan een fantastische ontwikkeling doorgemaakt en kennelijk hebben wij hem ook iets belangrijks meegegeven: “Ik heb eigenlijk nog nooit zo’n mooi clubgevoel meegemaakt als hier”. Léon speelt volgend seizoen in het TalentTeam en mag Daniël blokkeren.

Het grootste talent dat Compaen naar de Eredivisie aflevert is inmiddels al 56 jaar jong: Sandor Rieuwers. Trainer, coach, international (militair team, China, ergens in de jaren ’80 van de vorige eeuw toen ze daar nog op fietsen reden in plaats van in een Audi A6), coördinator jongens-/herenlijn, leraar, aanjager en prettig mens. Sandor keerde na vele omzwervingen (inclusief Eredivisie) zo’n 10 jaar geleden terug op zijn oude nest in Oostzaan, als assistent van Geert Trompetter. Zeulde vervolgens Compaen Heren 1 vanuit de 2e divisie naar de nationale Topdivisie wat voor een dorpsclub met iets meer dan 200 leden een bizarre prestatie is. Ondertussen werkte hij gestaag, misschien wel tegen beter weten in, aan het opzetten van een jongens-/herenlijn zodat Oostzaan ook in de toekomst op niveau kan blijven presteren. De tweede plaats voor Compaen Jongens A op het NOJK is dan ook een absolute kroon op het vele werk dat Sandor voor Compaen gedaan heeft.

Ook hij gaat naar de buren van Zaanstad en dat doet best pijn maar daar komen we vast wel weer overheen. De kans om nog een keer op Eredivisie-niveau te acteren (en er staat geen leeftijdsgrens op het vak van bondscoach) moet hij aangrijpen.

However: I ain’t over until the fat lady sings! We hebben al afscheid genomen van deze vier bikkels terwijl de belangrijkste wedstrijd in hun carrière zaterdag a.s. op stapel staat : AH Van Mierlo/Reflex Kampen tegen WestVast/VV Compaen Oostzaan, ReflexHal Kampen, 17:30 uur.

Voor de oplettende lezer: Ben jij een ambitieuze volleyballer, wil je nog beter worden en ga je bijvoorbeeld in Amsterdam studeren? Lees het bovenstaande dan nogmaals goed door, zoek Oostzaan op Google Maps en 9292 en bel vervolgens Marcel Vermeulen op 06-30462936. En mocht je van het vrouwelijke geslacht zijn, of het nog niet helemaal weten, maar dit toch wel een leuk stuk vinden; Bel dan ook Marcel want Compaen heeft ook een hele goede meisjes-/dameslijn (3e divisie) met veel meiden die op doorbreken staan en heel ambitieuze traners/coaches.