Mike en Daniel bedankt!

Heren 1 van Compaen neemt zaterdag 23 april in de uitwedstrijd tegen VCV in Veenendaal afscheid van twee steunpilaren: Mike Kruizinga en Daniel Homburg.
 
Mike stak de Zaan over om bij de buren te gaan volleyballen onder leiding van de no-nosense trainer Geert Trompetter. Hij was erbij toen we na enkele topposities in de eerste divisie een plek in de topdivisie kregen van de bond. Als libero was hij het cement in de passlijn met Lars de Boer en Michiel Majoor, die er voor zorgden dat Compaen in het debuutjaar tegen de eredivisie aanschurkte.
 
 
Hij maakte ook de degradatie mee. Mike ontpopte zich steeds meer tot nestor van een al jonger wordend team.
 
Ondanks een drukke baan en een gezin bleef hij zich, uitgezonderd van een seizoen bijkomen in heren 2, uitkomen voor het eerste herenteam. Straks is er het volleybalpensioen en daarvan geniet hij wellicht op een treetje lager.
 
Daniel is het voorbeeld van een speler die zich met toewijding naar de top wist te werken. Op inzet en een ongelooflijke explosiviteit mocht hij in de voetsporen van Marvin Andringa treden. Ook linkshandig, maar in veel opzichten de tegenpool van Daniel.
Het leek er vaak op dat de springveer puur op gevoel speelde, tactische bespiegelingen waren niet aan hem besteed. Hoog springen en beuken. Een enkele keer ontsnapte er wel eens een slim balletje uit zijn schouder. Dan keek hij met zijn immer lachende gezicht alsof hij zelf ook niet snapte hoe hij het deed.
 
 
Daniel ging twee jaar vreemd, om te ontdekken dat het gras bij de buren niet altijd groener is. Hij kwam terug, vond het spelplezier terug en voelde zich weer een van de jonge gasten hoewel hij inmiddels tot de ouderen behoorde.
 
Mike en Daniel bedankt voor alle jaren volleybalplezier. 
We doen ons best om jullie erfenis goed in te vullen.
 
 
Tekst: Marcel Vermeulen.        Foto's: Tjerk Laan.