Rick van Baar van Compaen naar Zwolle

door Tjerk Laan – Oostzaan, 2 juni – Met pijn in het hart moet Volleybalvereniging Compaen Oostzaan opnieuw het vertrek van één van haar vaste waarden in het eerste herenteam melden: Middenaanvaller Rick van Baar gaat op avontuur in de Eredivisie bij Coníche Topvolleybal Zwolle.

Na het vertrek van Lars de Boer (VV Zaanstad) en Jesper van Muijden (Talent Team) is dit weer een fikse aderlating voor de Oostzaanse Topdivisionist al is het een (schrale) troost dat het opnieuw voor de juiste reden is; Compaen is er best trots op dat het weer een Eredivisie-waardige speler heeft mogen opleiden.

De 24-jarige, 2,02 meter lange “Toren van Hoorn” kwam in 2013 over van Madjoe Enkhuizen. Hij speelde voor Oostzaan één jaar eerste- en drie jaar Topdivisie. De ALO-student maakte dit jaar zijn debuut bij de staf van de Oranje heren als video-analist.img_3944-720x499x72

Voor Compaen betekent het vertrek van Rick van Baar dat de kersverse aanwinst David Bes komend seizoen meteen vol aan de bak kan om samen met routinier Wouter Schoonenberg de middenpositie in te vullen.

De zeerovers feliciteren zowel Rick als Topvolleybal Zwolle, die hierbij niet alleen een prima middenman maar ook een geweldig enthousiaste teamspeler binnenhalen!