US – Vlaggenschip der Vereeniging

Wij begonnen best scherp. Haalden punten binnen. Geleidelijk aan werd de scherpte bij ons minder. Wij werden toch wel afgeleid door oud-teamgenoten, jonge dames, veel geluid en andere verlokkingen.
 
De score zakte, de concentratie ebte weg, hoe Michiel ook zijn best deed ons bij de les te houden. US bracht ons echt een beetje in verlegenheid, wij hadden gewoon niet overal een antwoord op. Lars en Ralf waren te veel aan het praten, hielpen hun teamgenoten niet goed. Het gebrek aan ervaring op dit niveau bij de anderen werd toen duidelijk.
 
Het leek vooraf zo eenvoudig. Wij zouden wel even gaan winnen …
Helaas bleek US gewoon sterker. Althans, één van de vele teams van US ging er met de winst vandoor. Het was ook eigenlijk niet eerlijk. Wij speelden tegen zo veel teams tegelijk.
 
En de vragen waren ook niet altijd even eenvoudig, want hoe kan je nu weten wat de hoogste notering van Depeche Mode in de top2000 is? De jonkies van 17 en 18 kennen het niet en de wat ouderen hebben dit zeker niet in hun playlist staan.
 
Uiteindelijk behaalden wij toch nog een knappe 5e plaats bij de Pubquiz.
 
De wedstrijd die wij daarvoor speelden ging gelukkig iets beter.
Coach Bob was afwezig in verband met een functie elders. Michiel zou de honeurs waarnemen, maar kwam pas halverwege de 1e set binnen. Dat betekende dat wij voor de wedstrijd wat opstellingsbriefjes bij de tegenstander moesten bietsen en zelf een opstelling mochten bepalen. In dat geval stellen wij natuurlijk de oudst mogelijke opstelling op. Wij begonnen matig, stonden snel op achterstand.
Gelukkig konden wij in het 2e deel van de set laten zien dat wij terecht hoger op de ranglijst staan. Wij hadden antwoorden op de moeilijke vraagstukken. 22-25
 
De 2e set was de servicedruk van US geweldig. Niet voor ons, want wij konden totaal niet ons lekkere spelletje spelen. Wij moesten hier echt het antwoord op schuldig blijven. 25-12
 
In de 3e en 4e set haalden wij meer ons eigen niveau en zakte de servicedruk van US gelukkig. De categorieën vragen in deze sets lagen ons meer.
 
Onze interimcoach probeerde het ons in de 3e set nog wel lastig te maken door de beste man van het team/veld/zaal naar de kant te halen om anderen de kans te geven wat vragen te beantwoorden. Dat lukte gelukkig goed.
 
Evert werd in de 4e set nog een aantal keer als joker ingezet, maar helaas telden die punten niet dubbel. Desondanks wonnen wij deze sets met 17-25 en 21-25.
 
Het was een zeer geslaagd avondje Amsterdam, al beseffen wij wel dat wij de volgende keer beter voorbereid en geconcentreerder aan de pubquiz moeten deelnemen.
 
Tekst: Ralph Muijs.