Compaen heren 1 terug in Topdivisie met trainersduo

De heren 1 selectie van volleybalvereniging Compaen krijgt bij de terugkeer in de Topdivisie een nieuwe technische leiding. De club neemt afscheid van trainer/coach Mark Schoonen en gaat verder met het duo Ralf Muijs & Desi van Waaijen.

Schoonen begon eind februari 2023 bij Compaen. Hij wist met zijn komst zijn enthousiasme over te brengen op de ploeg. Er kwam weer vertrouwen bij de spelers, maar de opleving was onvoldoende om het team te behouden voor de Topdivisie. Via promotie-degradatie wedstrijden volgde de gang naar de eerste divisie. 

Hij wist op dit niveau een nagenoeg geheel nieuw team tot een eenheid te smeden, met het kampioenschap en de terugkeer naar de Topdivisie tot gevolg. Het bestuur van Compaen dankt Mark Schoonen voor zijn inzet, enthousiasme en goede samenwerking.

Compaen gaat nu verder met twee trainers die er al werkzaam waren en zijn. Ralf Muijs begeleidde in het verleden de damesselectie. Op 55-jarige leeftijd stopte hij onlangs op het respectabele niveau van eerste divisie als actieve speler. De Oostzaner sloot daarmee een carrière van vijftig jaar af, waarin hij onder andere actief was voor eredivisieclub AMVJ uit Amstelveen.

Ex-international Desi van Waaijen speelde onder andere als libero bij eredivisionist Omniworld in Almere. Enkele jaren geleden begon hij als trainer in de dameslijn van de Oostzaanse club. Tevens is hij één van de trainers bij de Compaen Volleybal Academie.

Het duo Muijs/Van Waaijen start met een bijna ongewijzigde selectie in de Topdivisie. Er werd bij de laatste wedstrijd afscheid genomen van de passerlopers Koen van de Wetering en David Bes. De hierdoor ontstane vacatures hoopt Compaen de komende weken met geïnteresseerde spelers in te vullen.