The season recap of Compaen DS7

Om direct met de conclusie te starten: Dames 7 heeft een topseizoen (2023-2024) achter de rug en is als 5e geëindigd in de 2e klasse!

Wie het leuk vindt om verder te lezen…

Vorig seizoen (2022-2023) werd afgesloten met een 12e plaats met volgens mij evenveel punten. Het team was erop gebrand om het dit seizoen veel beter te doen en is in die missie ruimschoots geslaagd!

Het seizoen begon moeizaam en werd geteisterd door blessureleed (Kirsten met haar schouder, Danice een aanrijding die niet haar schuld was, Esther haar pols en recent een kite-ongeluk en Puck met haar knie waren allemaal weken of maanden uitgeschakeld) binnen een kleine selectie. Wij verhuisden van een Amsterdamse trainingslocatie naar het bescheiden Noorderven in Zaandam.

Of zoals de dames het graag samenvatten na de zoveelste bal tegen het veels te lage plafond: “Godverdomme, kut plafond!” Eens, de luxere woningen in Oostzaan kennen een hoger plafond. Op zich had Amsterdam zo een remmende vloer dat daar duiken onmogelijk was. We hebben aanvoerster Samantha een keer moeten terugvouwen na zo een duik (whaha). Een remmende Formule 1 Red Bull maakt een minder piepend geluid dan onze Sam…

We begonnen in het pre-seizoen met een bekerverlies tegen K.V.A. DS2 en wonnen op de Compaen-dag overtuigend tegen Compaen DS6 met 4-0. Bij de start van de competitie mochten we aantreden tegen teams die uiteindelijk in de top 3 eindigden en kenden we een moeizame start.

Gaandeweg, mede door het blessureleed, kwam met hulp van invalsters uit MA1 (Ceylin en Melle), DS8 (Michelle, Aleksandra, Monique en Sascha), DS6 (Femke, Shenna en Sophie) en DS4 (Michelle) de dieseltrein op gang en haalden we punten en overwinningen binnen.

De grootste winst van het seizoen is toch wel de samenwerking binnen onze vereniging Compaen. Het is echt heel gaaf om te zien hoe je in steeds wisselende formaties aan de start verschijnt en een goed resultaat neerzet én bovenal een super goede sfeer met elkaar neerzet. Dames 7 kreeg vertrouwen, vleugels en ook resultaat. Heel heel tof!

Afgelopen zaterdag hebben we afgesloten met een goede overwinning op, de uiteindelijke nummer 3, Jonas DS4 met 3-1 (12-25, 25-22, 25-9, 25-18) waarna wij het seizoen hebben afgesloten tijdens het Compaen-feest. De foto van het wedstrijdverslag is kenmerkend met invalsters Michelle, Femke en Shenna erbij.

Dames 7 bestond dit jaar uit: Samantha Huissoon als aanvoerster, Romee Butter, Joëlla van Dam, Danice Ofman, Josi Adriaansen, Esther Lust, Kirsten Wilders en Puck Veeze. 

Bedankt Dames 7, het was weer een TOP-jaar waarin we stappen hebben gemaakt qua spel maar het bovenal ook super gezellig hebben gehad met elkaar!

Tekst: Edwin van Rijnsoever.            Foto: Marcel van Kleef.