Compaen Meiden A1 net niét kampioen

Na alle successen afgelopen week van kampioenschappen bij CMV 6.1 die dit jaar in zowel de 1e als 2e helft ongeslagen kampioen zijn geworden, maar ook de kampioenschappen van Compaen Heren 1, Compaen Heren 3, Compaen Dames 3 en de promotie van Compaen Dames 2 is er ook een team dat het geluk net niet aan hun zijde had.

 

Compaen Meisjes A1 was al 3 weken klaar met spelen en moest lijdzaam afwachten wat de enig overgebleven directe concurrent Madjoe MA1 zou gaan doen. Op basis van het resterende programma van Madjoe heeft niemand meer durven geloven in de eigen kansen.

 

Madjoe liet echter setjes liggen en moest op de slotdag tegen het jonge en sterke Simokos. Madjoe verloor met 3-1, maar werd met de hakken over de sloot kampioen in de MA Hoofdklasse.

 

Zowel Madjoe als onze meiden haalden 36 punten door 29 sets te winnen en 12 te verliezen in 10 wedstrijden. Ook scoorden beide teams 951 punten voor, maar Madjoe kreeg er slechts 770 punten tegen en onze meiden 800 punten. Het verschil is over 41 sets minimaal, maar de terechte felicitaties gaan daarom uit naar Madjoe!

 

 

Met Compaen MA1 kijken wij terug op een bijzonder succesvol seizoen waarin de meiden volleybaltechnisch én als speelster enorm zijn gegroeid (sommigen zelfs ook nog in de lengte). Met Josi Adriaansen als top aanvoerster, Nikki van Waaijen, Nienke van Duin, Kyra Leeuwerink, Ceylin Aydin en Melle van Rijnsoever als basis 6 konden we rekenen op invallende toppers als Michelle Tijmes, Kate Corzellius, Maureen Blije, Manou van Rijnsoever en Tessa van Duijnhoven.

 

Ook de fijne samenwerking met Marieke Kroon en de dubbele competitie bij Dames 7 en Dames 5 met opleidingstrainer en -coach Desi van Waaijen zorgde voor een druk en uitdagend programma waarin veel speelminuten gemaakt konden worden. En niet te vergeten de extra trainingsuren op onze eigen Compaen Volleybal Academie waar alle meiden aan mee hebben gedaan!

 

Op toernooien als Holland Top Jeugd (HTJ) werd (een deel van de meiden) 2e en op het Nederlands Open Jeugd Kampioenschap (NOJK) werd verloren in de kruisfinale van de halve finale tegen US (werd uiteindelijk 2e van Nederland met oude bekende Inez van Duijnhoven). 

 

Kortom, het was een mooi seizoen met persoonlijke en individuele groei. We trainen nog even door met de meiden en dan hebben onze meiden meer dan verdiend een heerlijke zomerstop! 

 

Bedankt meiden, bedankt Marieke, bedankt Compaen voor het afgelopen seizoen!

 

 

Tekst: Edwin van Rijnsoever