Over de Sportspeeltuin

Kleine sporters, grote fun
De Sportspeeltuin is gericht op kinderen van 1,5 tot ongeveer 4 jaar. Zodra kinderen goed kunnen lopen, kunnen ze meedoen. Het doel van de Sportspeeltuin is om de kinderen op een speelse manier beter te leren bewegen. Beter leren bewegen in een positieve, stimulerende omgeving levert kinderen veel op. Je kan denken aan:

  • Plezier, zelfvertrouwen en een positiever zelfbeeld
  • Betere motorische vaardigheden, waardoor ook op latere leeftijd meer plezier aan bewegen en sport wordt beleefd
  • Ontwikkeling van sociale vaardigheden door samen bewegen

Kinderen worden tijdens de les begeleid door een volwassene (ouder, grootouder, voogd of een andere begeleider).

De trainster: Anouk van Geenen
De Sportspeeltuin wordt begeleid door Anouk van Geenen van Ballsports. Anouk heeft ruime ervaring op het gebied van Sportspeeltuinen bij andere (volleybal)verenigingen in onder andere Wognum, Amsterdam en Duivendrecht. Na haar opleiding HBO Sport en Bewegen is zij Ballsports gestart om kinderen leuke en kwalitatief hoogwaardige beweeglessen te bieden. Meer informatie over Anouk vind je op de website van Ballsports.

Wat neem je mee naar de les
Het handigst is om kleding te dragen waarin je goed kunt bewegen. Voor de kinderen kan worden gedacht aan een korte broek of jogging-/trainingsbroek en een shirt. Sportschoenen voor de zaal kunnen, maar blote voeten kan ook. Sommige lessen vinden (gedeeltelijk) plaats op sokken of blote voeten.

Aanmelden en lidmaatschap
Elk kind mag één keer gratis een proefles volgen. Daarna kan jouw kind lid worden door het inschrijfformulier in te vullen. Het lidmaatschap kost € 20 per maand en is per maand opzegbaar. Om incassokosten te besparen, incasseren wij de contributie per kwartaal.

Goed om te weten: voor kinderen die bijna 4 jaar zijn en denken dat ze nog maar een paar maanden mee kunnen doen: we hopen in de eerste helft van 2022 – afhankelijk van het aantal kinderen dat zich aanmeldt – ook een kleutergroep voor 4-, 5- en 6-jarigen te starten (in de middag). Je kan dus gerust meedoen als je bijna 4 bent, want dan kan je waarschijnlijk over een tijdje doorstromen naar de kleutergroep.

De locatie: Sporthal Oostzaan
De Sportspeeltuin vindt plaats in Sporthal Oostzaan. Daar hebben we alle materialen om een leuke en uitdagende les te verzorgen.

Sporthal Oostzaan
Twiskeweg 107, Oostzaan