Compaen Dames 1 neemt 4 punten mee naar huis!

Na twee weekenden rust mochten we het zaterdag in Zoetermeer opnemen tegen Zovoc DS1. Met onze nieuwe speelster Manou, Bente die terug is na een blessure en invalsters Anna, Sera en Unice, gingen we met z’n elven de strijd aan.

We starten de wedstrijd met Manou, Lindsy, Anna, Nienke, Kyra, Jill en Luna. We beginnen enthousiast en spelen met lef waarnaar we al snel op een 4-9 voorsprong komen. Sera en Unice komen voor Jill en Kyra in het veld. Na een mooie serviceserie van Nienke staan we op een stand van 7-14. Vanaf dit moment wordt de servicedruk van de tegenstander hoog en we maken zelf meer fouten. We weten de serviceserie van de tegenstander te onderbreken, maar helaas lukt het ons niet om ons eigen spel te blijven spelen, 19-18. We verliezen de eerste set met 20-25, koppies op en door naar set 2.

De tweede set beginnen we met dezelfde opstelling. We starten sterk en Kyra serveert ons al gauw naar 1-5. We spelen vrij uit, Luna haalt alles van de grond en de aanvalsters maken het de tegenstander moeilijk. Ondertussen serveert Nienke ons naar 2-10 en ook Manou maakt prachtige servicepunten, 6-14. Met de afwisseling van prikballen en harde aanvallen maakt Jill mooie punten en door snel spel van Kyra benutten Lindsy en Nienke de ruimte bij de tegenstander. Aan het einde van de set laten we Zovoc iets meer in hun spel komen, 16-22. Desondanks halen we de tweede set binnen met 17-25!

Set drie begint met dezelfde opstelling. Kyra zet de tegenstander met haar service direct onder druk, wat resulteert in een 0-4 voorsprong. We krijgen een moeilijke service tegenover ons en we spelen wat slordig, 6-7. Het loopt gelijk op, maar middels de servicedruk van Zovoc komen we op een achterstand van 15-11. Bente komt in het veld voor Manou en we serveren ons terug de set in, 17-17. Ook nu loopt het gelijk op, 19-19, 21-21. Lindsy serveert ons naar 21-23. De derde set winnen we met 22-25 en met dit goede gevoel gaan we naar de vierde set!

Met dezelfde opstelling en vechtlust beginnen we aan de vierde set. Vanaf het begin loopt het redelijk gelijk op, maar blijven we een voorsprong van twee punten behouden, 3-5, 7-9, 11-13.
De verdediging haalt veel ballen van de vloer, de aanvalsters scoren alle ballen die ze krijgen en de sfeer zit er goed in! Op 16-20 serveert Lindsy en met ons goede spel als team lopen we uit naar 17-23. Zovoc heeft nog een lastige service, maar we geven deze set niet meer uit handen. We winnen de vierde set met 20-25, 1-3 winst!!!

Volgende week nemen we het thuis op tegen Spaarnestad Dames 2!