Compaen dobbert op verre zeeën

Utrecht – Compaen blijft stuurloos op verre zeeën. Er hoeft geen Eunice of Dudley aan te pas te komen om het piratenschip stevig slagzij te laten maken. Zelfs briesjes met de namen Spaarnestad of Protos, afgelopen zaterdag, zorgen voor onoverkomelijke problemen.
 
Als de eigen Roemersloot uit zicht is, komen de Oostzaanse zeerovers tot een batterij aan losse flodders. Op vreemde wateren wisten ze dit seizoen in competitieverband nog geen slag te winnen. Slechts bij het dorpse Donki Sjot en dit afgelopen weekeinde tegen de hekkensluiter van de topdivisie snoepten de volleyballers een kruimel weg in de vorm van een winstpunt na een nederlaag in vijf sets.
 
 
Na de knappe zege in eigen huis op VV Utrecht gloorde er hoop aan de horizon. Met confrontaties tegen de nummers 11 en 12 van de ranglijst keken de piraten met één oog naar het linkerrijtje in de stand. Met de nieuwe uitglijder in het universiteitscentrum van Utrecht blijft het hopen op een langer verblijf in de poule. Garanties durft niemand te geven. Het team strompelt met een houten been over de hindernisbaan.
 
Dat het spel van de Oostzaners geen wetenschap is, bleek ook wel in de vijfde set tegen Protos. Bij 12-14 leken ze riant op weg naar de eerste uitzege. Maar zoals vaker schoten de zeerovers weer eens in hun eigen voet. Drie foutserves in de cruciale fase en een aanval in het net gaven de enthousiast spelende thuisploeg de ontsnapping (16-14).

Positief ten opzichte van de afgang in Haarlem was wel dat Compaen strijdlust liet zien. Zo boog de formatie in de derde set een achterstand van 20-17 om tot winst (22-25). In de eveneens gewonnen tweede set (20-25) wisten Koen van de Wetering (drie killblocks) en David Bes zich te onderscheiden. Laatstgenoemde passerloper in transitie torende als de Domtoren boven alles en iedereen uit en kwam tot vijf aanvalspunten en een scorende blokkering.
 
Bij Compaen blijft het echter garantie tot de voordeur. Uitblinkende spelers kunnen niet veel later weer weinig waard zijn. Het coachduo Sven Vermeulen/Bob Hartman wisselden zaterdag volop maar slaagden er niet in het schip een vaste koers te laten varen. Wellicht speelde in het wisselvallige spel de gebrekkige voorbereiding een rol. Het C-woord, en dan niet duidend op Compaen, trof de Twiskepolder. Enkele spelers waren net op tijd uit quarantaine om aan boord te kunnen stappen.
 
De Oostzaners kunnen zich het komende weekeinde aan het C-woord van carnaval laven om zich daarna in het Limburgse Meijel te melden.
 
Tekst: Marcel Vermeulen.               Foto's: Tjerk Verlaan.