Compaen DS1 verbreekt vloek en houd 3 punten in Oostzaan.

In de 1e set beginnen we met Luna, Jill, Iris, Bente, Anouk, Nienke en onze libero voor vandaag Lindsy.
 
De sfeer is goed en er wordt hard gewerkt maar we blijven steeds tegen een achterstand aankijken. Op een stand van 9-12 begint Bente met een mooie services serie en die brengt ons terug naar 12-12. Helaas kunnen we dit niet doorzetten en wordt het dat toch weer vergroot door Zovoc. Bij 12-16 begint Luna met serveren en mede door de goeie service serie komen we terug tot 16-16. Het blijft deze set erg spannend. Jill slaat een paar mooie ballen rechtdoor, Nienke maakt een heerlijk blok en zo komen we op een stand van 22-22. De buitenaanvaller van zovoc slaat de bal via de antenne uit, maar onze scheids stond even niet op te letten en geeft het punt aan Zovoc… Er wordt hard gestreden en hard gewerkt, maar helaas verliezen wij de eerste set met 24-26.
 
Vol goeie moed en veel motivatie starten wij de 2e set met dezelfde opstelling! We zijn gebrand om te winnen. We worden zelfs enthousiast van de prikbal van Jill die bijna via het plafond toch de grond bereikt! Het lijkt ons allemaal gewoon te lukken! Met een lekkere service van Iris en een heerlijke bal in het hoekje van Bente hebben we een voorsprong van 12-8 te pakken! Inez maakt haar debuut en ook zij serveert een pracht bal! Er wordt hard gewerkt voor elke bal en dit loont, want wij winnen deze set met 25-16!
 
Dit geeft energie en Jill serveert meteen een gelato!!!!!! Ondanks onze energie worden er veel eigen fouten gemaakt en komen wij al snel op een achterstand van 3-7. Maar we geven niet op, we blijven werken en als team vechten we voor elke bal! We worden keihard aangemoedigd door ons publiek op de bank, met name Mathijs en zijn trommel waren lekker aanwezig, en Dennis met zijn stem was niet te missen! Wat een geweldig publiek! Dit geeft ons nog meer energie en we werken de achterstand weg tot 20-20. Er worden prachtige ballen geserveerd, harden ballen geslagen, slimme balletjes weg gelegd en de spanning is om te snijden! Helaas trekken wij aan het kortste eind en verliezen wederom met 24-26.
 
Wij zijn gebrand om er een 5 setter van te maken! Tessa komt erin voor Bente. Het gaat vanaf het begin gelijk op. Zovoc heeft een goeie service die wij niet helemaal onder controle krijgen… We kijken weer regen een achterstand van 6-12 aan te kijken. Maar wij geven niet op, Lindsy gaat als een soort stofzuiger door het veld, en iedereen werkt keihard voor elke bal! Door een heerlijke gelato van Luna komen we terug tot 19-20. Time-out voor Zovoc, en na een time-out serveer je niet fout zijn de wijze woorden van Bianca! En ja hoor Luna serveert gewoon even een gelato!!! 21-20 het is ontzettend spannend! Maar wij trekken deze set naar ons toe en winnen met 25-23.
 
2-2 en wat willen wij graag die vloek verbreken. Met dezelfde opstelling als de 4e set gaat het gelijk op. Beide teams willen die 5e set maar al te graag winnen! Maar wij gaan met een voorsprong van 8-7 van kant wisselen. Tessa serveert ons van 10-9 naar 12-9. Luna heeft een geweldig blok en het is 14-9! We strijden voor dat laatste punt en het is ons gelukt! We winnen de set met 15-10 en daarmee hebben wij de vloek verbroken en de wedstrijd gewonnen!
 
Wij willen onze fenomenale supporters enorm bedanken en hopen jullie zaterdag om 14:30 te zien in Haarlem als wij de strijd aangaan met Spaarnestad DS2.
Tekst: Kyra #10.                          📸 John van Geenen.