Scorebord protesteert bij Compaen

img_1940-630x42072-9-2-19

Tekst: Marcel Vermeulen; fotografie: Tjerk Laan Fotografie

Oostzaan, 10 feb – Met een vorm van werkweigering heeft het scorebord van Sporthal Oostzaan laten zien dat het de teloorgang van Compaen niet langer wil tonen. In betere tijden, toen het dorpsclubje knap tot vier seizoenen Topdivisie kwam, liet het altijd flitsende cijfers zien. Nu, in een fase waarin de bezoekers bijna steevast meer punten hebben dan de thuisploeg, blijft het paneel donker.

De staking van de elektronica heeft de Oostzaanse volleyballers helaas niet tot een heldendaad kunnen inspireren. Via het ouderwetse telbord werd het een afgetekende nederlaag tegen concurrent EMD/Tooling uit Reuver. Zo verloor Compaen, net als vorige week tegen rivaal Velo, in eigen huis in vier sets een cruciaal duel.

In de derde en vierde set was het krachtsverschil enorm, getuige ook de eindstanden van 16-25 en 12-25. Na 9-10 in de derde set was het over bij Compaen. Er was geen vertrouwen meer in een goede afloop en de wedstrijd kabbelde naar het slotsignaal. De Limburgers beschikten over een veel krachtiger aanval en waren dominant in de blokkering. Verder kwam de middenaanval bij de Oostzaners ook nooit los. Vooraf was er hoop, in Reuver boekte Compaen immers een zege in vijf sets, maar het was zaterdag onbegonnen werk.

De thuisploeg begon het duel met Koen van de Wetering in de basis. Na een moeizame start nam het team het initiatief, geholpen door missers van de gasten. Vanaf 17-16 kregen zij de voorsprong. Toen waren het de aanvalsfouten van Compaen die doorslaggevend waren (19-25).

De formatie van trainer/coach Johan van Zelderen toonde in de tweede set wel de vereiste veerkracht. Na een achterstand van 11-14 herpakten de Oostzaners zich. Slordig spel van EMD/Tooling en de opslag van de bank gekomen Van de Wetering – Max van Straten had hem in de basis vervangen – brachten Compaen bij 16-17 dichterbij. Scores van Van Straten en Michiel Majoor (beiden twee keer) en invaller Rik Timmers maakten het 25-22. Het was daarna over met de dadendrang.

Met dit verlies lijkt een tiende plaats – en dus promotie-/degradatiewedstrijden – nog het maximaal haalbare. Als dat lukt sluit het vlaggenschip van de mannenafdeling aan bij een reeks andere ploegen uit de vereniging. Het tweede, derde en vierde herenteam en het tweede damesteam sturen ook aan op zo’n verlenging van de competitie. Alleen doen zij dat op basis van een tweede plaats op de ranglijst.