Servicedruk beslist eerste todivisieduel in Oostzaan

door Tjerk Laan – Oostzaan, 26 sep – Het eerste topdivisie duel in Oostzaan werd beslist door servicedruk. VoCASA Nijmegen produceerde er heel veel van, Compaen Oostzaan juist te weinig. Een 1-3 nederlaag (21-20-19-21) voor de zeerovers was dan ook de logische en terechte uitslag.

 Beide ploegen hebben voor dit seizoen ingezet op verjonging, waarbij wel aangetekend moet worden dat Nijmegen met Jairo Hooij en Bas van Bemmelen ook een schat aan ervaring (en lengte; Samen goed voor 4,10 meter) heeft binnengehaald. In beslissende fasen in de wedstrijd gaf dat de doorslag.14481869 630x420

De eerste twee sets waren duidelijk voor de bezoekers die er in slaagden om halverwege een voorsprong te nemen en die vervolgens gedecideerd naar de 25 te loodsen. Te weinig servicedruk van de thuisploeg werd razendsnel door het midden afgestraft. In set drie liet VoCASA de teugels even vieren zodat Compaen wat beter in haar spel kwam (25-19) maar de Oostzaanse illusies werden in set vier al snel de grond in geboord. Al ruim voor de tien stond er een verschil van vijf punten op het bord en daarvan waren er aan het einde nog vier over.14435185 630x420

Compaen-coach Sandor Rieuwers moest na afloop droog constateren: “In de vierde set zag je dat VoCASA gewoonweg beter was”. Altijd optimistisch concentreerde hij zich op de positieve punten: De jonge nieuwelingen wisten zich in het topdivisiegeweld redelijk staande te houden en het aandachtspunt blokkering, waar al vele uren trainingsarbeid in is gaan zitten, begint ook steeds beter te lopen. Hoewel een gelouterde middenman van 2,07 meter moeilijk blijft af te stoppen.

VoCASA blijft intussen hard haar best doen om in de Nederlandse volleybalpers de rol van underdog breed uit te meten maar na het visitekaartje dat ze zaterdag in Oostzaan afgegeven hebben zal dat steeds lastiger worden.