Compaen D1 bezwijkt onder servicedruk van VTC-Woerden

Na wat blessureleed kon Compaen dames 1 vandaag met een bijna volledig team naar Woerden afreizen. Alleen jeugdspeelster Luna Brandt kon helaas nog niet meedoen vanwege een heupblessure. Na een wat rommelig begin van de eerste wedstrijd was iedereen er op gebrand om wat beter volleybal te kunnen laten zien en niet zonder punten naar huis te gaan. Echter was dit helaas niet het geval en kwamen de meiden puntloos weer terug in Oostzaan.

De thuisploeg had vanaf het begin een hoge servicedruk waardoor Compaen vaak moeite had met het verwerken hiervan. Door een hoog blok aan de kant van Woerden was directe punten scoren ook erg lastig in de eerste set. Met hard vechten en verdedigen wist de ploeg uit Oostzaan nog wel mee te komen tot halverwege de set. Maar richting het einde van de set had woerden net meer druk en wisten deze set uiteindelijk makkelijk naar zich toe te trekken. (25-17)IMG_9974 720x499x72

Door een iets wat nieuwe opstelling, waarbij Wendy Porsius op de diagonaal begon leek er nog veel ontwenning te zijn in de eerste set. Set 2 leek echter hetzelfde te verlopen als de eerste set. Wederom veel goede services van de tegenstander en de aanvallers wisten het verschil niet te maken. Waardoor deze set ook gewonnen werd door de thuisploeg. (25-16)

Set 3 leek een hele andere set te worden. Door een goede serviceserie van Nadine Klitsie stond het al snel 1-9 in het voordeel van Compaen. Echter hield deze set helaas ook niet op bij 15 en kwam de tegenstander al weer snel langs zij. De goede servicedruk van Nadine werd niet doorgezet door de andere speelsters waardoor Woerden makkelijk de lange meiden op het midden kon aanspelen. Helaas kon het toegestroomde publiek weer juichen voor de thuisploeg. (25-21).

In set vier werd jeugdspeelster Heidi Homburg ingezet op de paser-loper positie, met 2 killbloks en haar sterke aanval liet ze zien dat ze veel potentie heeft om bij Dames 1 te kunnen spelen. Helaas kon hierdoor niet het verschil worden gemaakt en verliep set 4 hetzelfde als de eerste twee sets.(25-20) Een 4-0 verlies stond op het scorebord.

Er is nog veel werk aan de winkel en moet nog harder getraind worden om een compleet en op elkaar ingespeeld team te gaan worden.