Sovoco D1 – Compaen DS1

Zaterdag 2 april ging de reis naar Soest. Hier ontmoette wij Sovoco D1 voor het eerste dit seizoen. 15:00 uur verzamelen bij Skoon en hup de auto in. Na alle koffie’s, theetjes en frisjes gingen wij vol goede moed de kleedkamer in. Na het gesprek van Ralf waren we er klaar voor.
Set 1 begonnen we met Kyra, Iris, Bianca, Jill, Lindsy, Aerin en Luna. We begonnen sterk en kwamen hierdoor op een voorspong. Na een goede service serie van Sovoco liepen we steeds 3 punten achter. Door mooie rally’s en goed verdedigend werk kwamen we terug tot 21-21. Waar zowel tactisch als hard gescoord werd, hebben wij deze set met 24-26 weten te winnen.
 
In de tweede set beginnen we met dezelfde opstelling. Door een aantal persoonlijke fouten staan wij meteen 5-1 achter. De voorsprong van Sovoco loopt uit naar 9-3, op dit moment wordt Lindsy gewisseld voor Bente. Ook hier hebben we weer mooie verdedigende acties, met name door Luna en Iris, en tikt Kyra nog een mooie bal door. Helaas kunnen wij de achterstand niet meer goed maken en verliezen wij deze set met 25-17.
 
De derde set beginnen we met de opstelling zoals we zijn geëindigd in de tweede set. We herpakte ons eigen spel en kwamen terug met onze goede services die wij in set twee miste. Zo lopen wij uit op een voorsprong van 12-15. Door onder andere een mooi kill block van Bianca liepen wij uit naar 13-19. Het midden wordt goed benut in deze set en zo winnen wij met 20-25.
Dezelfde meiden beginnen aan set 4. Met een mooie service serie komen we op een voorsprong van 3-7. Helaas werd ons eigen spel minder en kwam Sovoco gemakkelijk terug op een gelijke stand van 15-15. Ondanks dat wij steeds gelijk op gingen en de set erg spannend was, wisten wij niet deze set te winnen en verliezen wij met 29-27. Op naar set vijf.
 
Doordat wij de vierde set hebben verloren, gingen onze koppies hangen en lukte het ons niet meer om te scoren. Eigen fouten werden fors gemaakt en hierdoor verliezen wij met 15-8.
 
 
Helaas hebben wij verloren, maar zijn wij blij dat we toch 2 punten mee naar huis hebben genomen. Zaterdag spelen wij weer thuis om 15:45 tegen Dinto D1. Daarna wordt het hoe dan ook feesten in de kantine want het Compaen feest is dan. Als welke nationaliteit kom jij?
 
Tekst: #4 Luna Brandt