Utrecht heer en meester in Oostzaan

img_9986-630x420x72

Tekst en fotografie: Tjerk Laan Fotografie

Oostzaan, 16 dec – De heren van Compaen Oostzaan hielden zaterdag één schamel puntje over aan het duel met VV Utrecht. Samen met de verrassende winst van Zaanstad 2 in Sliedrecht betekent het dat de zeerovers uit het linker rijtje van de 1e divisie B tuimelen en gaan overwinteren op plaats negen.

Direct vanaf de eerste opslag wist VVU de zwakke plek in de Oostzaanse passlijn te vinden en hield dat vervolgens drie sets consequent vol. Met als gevolg dat de Compaen spelverdeling te vaak voor de voorspelbare oplossing moest kiezen. En hoewel de cijfers (23-22-19) niet heel dramatisch waren kon de thuisploeg op geen enkel moment enige aanspraak op winst maken.

De opslag-serie, het wapen dat Compaen dit seizoen al een paar maal aan setwinst hielp, faalde dit maal. Vaak zijn een aantal smerige floaters van Koen van de Wetering of Kevin de Jong bepalend maar ook zij konden zaterdag in eigen hal geen potten breken tegen de zeer solide passing van Utrecht. En ondanks hun lengte haalden de bezoekers opvallend veel ballen van de vloer; Maar liefst drie keer met de voet.

In set vier geloofde VVU het wel, zodat er één punt in Oostzaan bleef. En aangezien de middenmoot in de 1e div B elkaar nauwelijks iets ontloopt kan dat aan het einde van het seizoen wel ‘ns heel belangrijk zijn.

Compaen gaat even hiberneren en hervat op 12 januari de competitie in en tegen hekkensluiter Next Volley Dordrecht.