Compaen Dames 1 grijpt net mis tegen VOLEVO.

Om 14.00 verzamelde wij in sporthal Oostzaan. Na het verlies van vorige week waren wij gedreven om deze week punten in Oostzaan te houden.
 
Wij begonnen set één met Manou, Lindsy, Tessa, Anouk, Nienke, Robbin en Luna!
De eerste set gaat gelijk op, bij 18-18 komen Kyra en Jill er in met de dubbele wissel. Na een aantal goede serves komen we voor tot 23-21. We maken het aanvallend niet af, terwijl VOLEVO dit wel doet. We verliezen de set 27-29.
 
Door naar de tweede set, we stonden goed te spelen in de vorige set dus door vol met goede moed. We beginnen de tweede set hetzelfde als set één. Met een goede serves serie van Anouk komen we tot 7-5 voor, de motivatie lijkt weg te vallen en er vallen onnodig veel ballen op de grond. Met een aantal wissels gaat het niet beter lopen, we komen achter tot 16-21. Met een mooie serves serie van Kyra komen we terug tot 22-21. Er wordt hard gewerkt en we winnen de set met 25-23.
 
Met een 1-1 tussenstand willen we graag doorpakken. We beginnen set drie hetzelfde als we set twee eindigen met Kyra, Jill, Tessa, Lindsy, Anna, Nienke en Luna. We hebben echt een derde set dipje, we weten de spirit uit set twee niet door te zetten. Iedereen komt aan spel maar het mag niet baten. We verliezen de derde set met 16-25.
 
Vergeten en snel door, op naar de vierde set. We beginnen met Kyra, Jill, Tessa, Lindsy, Anna, Nienke en Luna. De strijdlust is terug en we komen tot 15-6 voor. We legde veel druk met goede serves, mooie aanvallen en een goed dichtzittende blok met op midden zelf een driemans blok. We zetten deze lijn de gehele set door, met nog een dubbele wissel winnen wij deze set met 25-12
 
We zitten er goed in en zijn nu echt gebrand om deze wedstrijd te winnen. Set 5 beginnen we hetzelfde als set vier. Het gaat gelijk op, bij 5-5 is er een mooie serves serie van Volevo en komen we 5-9 achter. Helaas komen we hier niet meer boven op en en verliezen we deze set met 11-15.
 
Het ging weer een stukje beter dan vorige week, we gaan deze week hard trainen om  er volgende week nog meer uit te halen. We spelen dan tegen Zovoc om 15.00 in Zoetermeer.
 
Tekst: Robbin Kistemaker.