Compaen Dames 1 wint ook de tweede derby in eigen huis.

Zaterdag was het tijd voor de derby 2.0, namelijk tegen het tweede dames team van VV Zaanstad. We verzamelen allemaal netjes om 14:15 in de sporthal en beginnen zoals gewoonlijk met onze koffie’s, redbull en broodjes.
 
We starten set 1 met Kyra, Jill, Manou, Tessa, Anouk, Anna en libero Luna. In het begin gaan we aardig gelijk op en zijn we zeer aan elkaar gewaagd, daardoor komt er al snel een score van 6-6 op het bord. Gelukkig wisten wij ons eigen spel in de schijnwerpers te zetten en lopen we al snel uit naar 18-11. Mede doordat Tessa even lekker een stofzuiger in het achterveld was, lukt het ons om de eerste set te winnen met 25-16.
 
In set 2 blijven dezelfde 7 speelsters opgesteld staan. Deze set begint het qua stand even iets anders. We komen al snel op een achterstand van 0-4, die uitgebreid wordt naar 8-12. Thomas wisselt Lindsy erin voor het achterveld, deze wissel pakt goed uit en komen terug naar een stand van 14-14. Tessa staat weer terug aan het net en weet goeie ballen te scoren op Kyra haar snelle setjes! Jill en Anna gooien er nog even een killblok in, waarvan Kyra op stand 22-19 liet zien dat zij dat ook kan. De set wordt gewonnen met 25-21.
 
Set 3 wordt weer met dezelfde meiden gestart als de twee voorgaande sets. Gedurende de set viel onze concentratie weg, had Zaanstad hun hoofdaanvalster erin gewisseld en maakte wij veel eigen fouten. We noemen dit ook wel ‘derde set syndroom’ binnen ons team. We verliezen met 18-25.
 
Op naar set 4; helaas viel Anouk op een stand van 0-2 uit wegens een enkel blessure. Nienke staat binnen de lijnen en laat meteen even zien dat je met een pijp bal niet makkelijk langs haar lange armen komt. Tot de stand van 13-13 komen we gelijk op, maar dan worden we ineens zenuwachtig en ontstaat er een soort paniek binnen de lijnen waardoor Zaanstad uitloopt naar een stand van 13-18. Luna en Lindsy dienen deze set als stofzuigers in het achterveld, maar helaas mag het niet baten en verliezen we met 17-25.
 
Aan het begin van set 5 lukt het ons gelukkig weer om ons eigen niveau terug te halen. Ook deze set stond het achterveld als een huis te verdedigen, Zaanstad had veel moeite met de bal direct op de grond te krijgen en zelfs hun hoofdaanvalster kon bijna niks meer scoren. Het teamwork was terug, de ballen werden zelf weer gescored en samen stonden we als een huis! Mede dankzij de enorme aanmoediging van ons publiek lukt het om de wedstrijd te winnen met 3-2.
 
Momenteel sluiten we 2023 af met een mooie 5e plaats en zijn we druk bezig om ons klaar te maken voor de tweede seizoenshelft!
 
Veel dank naar onze mini van de week; Sophie Pos, die steeds meer los kwam en ons ongelofelijk heeft aangemoedigd vanaf de spelersbank !! Tot volgend jaar 💪🏼🏐
 
Tekst: #4 Luna Brandt