Wedstrijdverslag Armixtos DS2 - Compaen DS1

Dames 1 wint eerste competitiewedstrijd

Dames 1 mocht voor de eerste competitiewedstrijd met het OV afreizen naar de hoofdstad. In Sportcentrum de Pijp was Armixtos dames 2 de tegenstander. Tijdens de compaendag hadden wij al een goede pot tegen hen gespeeld, maar we wisten ook dat we deze tegenstander zeker niet moeten onderschatten

Dat Dames 1 getraind heeft op de snelle en harde aanval was al bij het inslaan te zien. De antenne kwam steeds los van het net waardoor wij het eventjes zonder antenne moesten doen. Het ‘vrije’ inslaan had gelukkig geen invloed op het begin van de eerste set. Lindsy begon met harde aanvallen en slim spel en kon zo de eerste punten op het telbord zetten. Naast Lindsy stonden Tessa, Anouk, Nienke, Jill en Luna in het veld.

De rest van de eerste set was het spel wisselend en gingen beide teams gelijk op in de punten: van 9-9 naar 12-12. Er moest hard gewerkt worden en Armixtos hield in de verdediging veel van onze aanvallen tegen. Met 15-12 achter kwam Younes in het veld voor Lindsy. Kyra gaf nog even een ongewild kusje aan de muur om een bal te halen, maar had daar gelukkig niet veel last van. Jill mocht gaan serveren, en met hard werken brachten we de score weer naar 17-17. Aan het einde van de set kwam Robbin erin voor de service en scoorde op 23-20 een prachtige ace voor het setpoint. Even later maakte Nienke het met een harde aanval af. Met 21-25 wonnen we deze set.

Dan de tweede set. We wisten dat we scherp moesten blijven en de servicedruk opvoeren. Ons servicekanon Kyra begon dan ook lekker te draaien en bracht ons gelijk naar 4-0. De passlijn stond, onder leiding van Luna, de ballen goed naar Kyra te brengen zodat zij het spel kon verdelen. Toch bleef het moeilijk om de bal op de grond te krijgen bij Armixtos. Met wat foutjes aan onze kant kwam de score al snel naar 9-9 en door naar 11-11. Op 16-12 achter komt Younes erin voor Lindsy. De servicedruk vanuit Armixtos werd opgevoerd (21-14). De zon was ondertussen ook gaan schijnen en kwam precies aan onze kant in het veld waardoor de rechtsachter praktisch blind moest gaan passen. Younes scoorde nog een mooi punt en Nienke en Jill maken nog een mooi killblok, maar het was niet genoeg om deze set nog te winnen (25-20).

Op naar set 3. ‘Nu heeft de tegenstander het nadeel’ was de opmerking van de scheidsrechter over de zon in het veld. Het duurde echter zo lang om deze set te beginnen dat de zon alweer achter de wolken verdwenen was. We begonnen de set met een ace van Kyra, mooie aanvallen en een slim geplaatste bal van Jill (0-5). Met een ‘Kill van Jill’ kwam de stand op 2-9 voor ons. Door de stabiele passing kon Kyra het spel goed verdelen en kwam iedereen aan aanvallen toe. Onze servicedruk was ook weer op niveau en met twee mooie aces van Tessa stond er 8-17 op het telbord. Dan laten we Armixtos weer een beetje terugkomen en maakt de scheids op 12-19 nog een dubieuze beslissing in het voordeel van de Amsterdammers. Uiteindelijk wonnen we met 17-25.

Set vier is weer van wisselend niveau en blijven de punten gelijk opgaan. Er wordt nog steeds hard gewerkt, maar het blijft lastig om de bal te scoren. Het spel oogt slordig en op 18-15 zet Thomas de dubbele wissel in. Na een paar punten ontstaat er chaos op het veld. De scheids heeft al gefloten terwijl Armixtos niet klaar staat omdat er nog overleg is met de tweede scheidsrechter. Dit resulteert in een punt voor de Oostzaners (20-17). Hierna fluit de eerste scheidsrechter weer terwijl Armixtos er weer niet klaar voor is en hun onvrede bij de scheidsrechter uit. Nienke serveert waarop Armixtos deze bal afvangt. In eerste instantie weer een punt voor Compaen, maar dit wordt toch teruggedraaid. Anouk maakt dan maar het killblok voor 20-18. Helaas krijgen we het spel niet op orde en verliezen we met 25-19.

Dan maar die vijfde set. In verband met de parkeerkosten van onze trouwe supporters proberen we deze maar zo snel mogelijk af te maken. We beginnen sterk met een 0-2 voorsprong en met 5-8 wisselen we van kant. Jill en Nienke komen samen in botsing om een bal te halen, waarbij Nienke Jill een elleboog in haar maag geeft. Younes komt even in voor Jill zodat zij op adem kan komen. Luna scoort ook nog even een puntje mee met een goed geplaatste onderhandse bal voor de 7-10 voorsprong. Jill komt weer het veld in en laat met een harde aanval zien dat we haar best vaker kunnen porren. Anouk scoort nog een mooie ace voor het matchpoint op 10-14. En met de stand van 10-15 winnen we de wedstrijd.

Volgende week spelen we weer in onze thuishal Kalinko D1. Let op: de wedstrijd begint een kwartiertje eerder dan ‘normaal’ om 15.30! Tot dan!

Tekst: #2 Bianca.