2e plek Holland Top Jeugd Toernooi Meiden A

Vanmorgen om 10.00 uur speelden wij de kwartfinales tegen Zaanstad. Een team met een paar erg sterke speelsters, dus een lastige! Dat was de eerste set te zien, wij speelden rommelig en alle setjes gingen op de C bij Zaan. Na toch wel ruim achter te staan en ongeveer 3 setpoints voor ons, pakte wij de 1e set met 28-26. De 2e set speelden wij beter, stabieler en kwam Zaanstad niet meer echt in hun eigen spelletje. Zoë en Jasmijn kwamen er in en wij wonnen met 25-17.
 
 
De halve finale was, vanuit de poulefase, een bekende tegenstander. Alvoco had namelijk verrassend gewonnen van Utrecht. De eerste set liepen wij over de meiden heen en met 25-9 was er weer een taart binnen. Wij eindigde de set ook met heerlijke setjes van Michelle en beukers van Zoë. De tweede set werd het nog onverwacht spannend, je gaat toch meepielen op het niveau… maar gelukkig wonnen wij met 25-19, met een heerlijke knal ook van Jasmijn.
 
De finale zou een zware pot worden & dat werd het. Wij streden, Robbin rende het veld over om alles te verdelen, Aerin sloeg alle ballen geweldig in. Lindsy serveerde series, stond heerlijk te passen, scoorde alles én blokkeerde zelfs geweldige ballen. Lotte steeg ook onwijs boven zichzelf uit met verdedigende acties, heerlijke aanvallen & slim spel. Anouk zette meerdere heerlijke blokjes en pakte alle harde knallen van de grond. Nienke kon weer heerlijke punten maken door haar geweldige blok en stijgjes & dan natuurlijk met haar vingertje wijzen. & dan stonden er nog 3 meiden aan de kant die alle meiden naar elke bal schreeuwden. Het was een (h)echt team!
 
Wij verloren dan wel de finale, maar Pdkh heeft het zwaar gehad en moest meerdere keren flink terugkomen. Het team vocht voor elk punt en hebben de 2e plek dik verdiend gewonnen!
Dat betekent natuurlijk wéér een trotse coach.
 
Volgende week gaan wij door met feest vieren met ons kampioenschap in de 1e klasse, zien wij jullie om 14.00 uur in De Sporthal Oostzaan.
 
Tekst en foto: Robbin Kistemaker