Leython D1 – Compaen D1

Met een andere samenstelling dan de voorgaande wedstrijden zouden wij op bezoek gaan in Leiderdorp. Dames 2 speelde gelijk met ons, maar gelukkig speelde Dames 4 vroeg in de middag. Hun wedstrijd werd alleen een 5-setter, waardoor Iris, Jasmijn, Lotte en Anna net op tijd binnen kwamen tijdens het inspelen.
De eerste set begonnen wij strijdvaardig, maar hadden wij wel direct moeite met hun servicedruk. Anna maakte haar debuut in de tweede divisie en maakte ook direct haar eerste punten met een mooi blok. Luna wist haar setjes ook mooi te verdelen, waardoor Bente, Jill, Nienke en Iris veel wisten te scoren. Helaas was het net niet genoeg en wij verloren de eerste set.
 
De tweede set hoopten wij net zo goed te starten, maar helaas lukte dat niet. Wij kwamen niet aan ons spelletje toe. Lotte werd ingebracht, en maakte tevens haar debuut in Dames 1, maar ook dat veranderde helaas niet veel. De set vloog voorbij en zullen wij ook snel vergeten.
 
De derde set mocht Jasmijn, ook een debutant, beginnen op het midden. Ondanks dat het beter leek te gaan lopen, wij prima serveerden en ook wisten te scoren, liep het nog niet zoals wij wilden. Waardoor ook deze set verloren ging.
 
Met een 3-0 achterstand waren wij gebrand om in ieder geval 1 punt mee te slepen uit Leiderdorp. Lindsy zette de passlijn weer goed uit en het leek erop alsof wij deze set daadwerkelijk zouden binnen slepen. Wij werkten als team, scoorden mooie punten en wanneer wij wel in het blok sloegen, zat Lindsy er goed achter. Helaas mocht het allemaal niet baten. Hoe goed Luna het spel ook verdeelde, Iris die nog het publiek in vloog… Het was helaas net niet goed genoeg, ook niet voor één punt.
 
Volgende week spelen wij thuis tegen Zovoc, weer een nieuwe kans om voor de punten te gaan. Komen jullie ons aanmoedigen?

Tekst: Iris Vessies.